ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ? (Βίντεο)


Με όλες αυτές τις θλιβερές καταστάσεις που ζούμε τους τελευταίους 6 μήνες στον τόπο μας κοντεύουμε να ξεχάσουμε γιατί είναι τόσο σημαντική η εκμετάλλευση των μεταλλοφόρων κοιτασμάτων της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Πέρα από τα προφανή και αναμφισβήτητα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία, λησμονούμε την αξία και τη σημασία που έχουν τα ίδια τα ορυκτά στην καθημερινότητα μας.

Το βίντεο που δημοσιεύουμε και σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε, παρουσιάζει με πολύ εύληπτο τρόπο πόσο πολύ έχουν συμβάλει τα μέταλλα στην τεχνολογική εξέλιξη αλλά στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κοινωνιών.


Το βίντεο με τίτλο Elements of life διάρκειας 4’35’’ (ελληνιστί «Στοιχεία Ζωής»), είναι μια παραγωγή της Σουηδικής μεταλλευτικής βιομηχανίας New Boliden, που έχει σαν επίκεντρο την παραγωγή αργύρου (Ag), ψευδαργύρου (Zn), μολύβδου (Pb), χαλκού (Cu), χρυσού (Au)

Πληροφοριακά σας λέμε, ότι η εταιρεία απασχολεί 4.500 εργαζομένους, ενώ το όνομα της προέρχεται από το ομώνυμο ορυχείο Boliden, το οποίο βρίσκεται 30 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλης Skelleftea, όπου τα πρώτα μεταλλευτικά κοιτάσματα εντοπίστηκαν το 1924.

Το βίντεο δεν έχει λόγια ή υπότιτλους. Μόνο εικόνες επάνω στις οποίες εμφανίζονται τα λατινικά σύμβολα των μετάλλων (AgZnPbCuAu) τα οποία παράγονται από τη συγκεκριμένη βιομηχανία, που ειρήσθω εν παρόδω, χρησιμοποιεί για την απόληψη του χαλκού και του χαλκού τη μέθοδο της ακαριαίας τήξης, που θα χρησιμοποιηθεί και στη δική μας μεταλλουργία στις Σκουριές.

Επίσης θα δείτε, ότι είναι αναρίθμητα τα αντικείμενα ή οι συσκευές που όλοι κάνουμε  καθημερινή χρήση ή και έχουμε ανάγκη από αυτές... Ακόμη και εκείνοι που οικολογούν... 

Δείτε εδώ το βίντεο

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου