ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Αποσύρεται από το WRC η Ford!"

Αποσύρεται από το WRC η Ford! | onsports.gr

Την απόσυρσή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι λόγω οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε η Ford!

Μια είδηση η οποία έσκασε σαν «βόμβα» στο χώρο του WRC, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι μετά την αποχώρηση της Subaru το 2008, έγινε ακόμα φτωχότερος με την απόφαση του Σεμπαστιάν Λεμπ να πάρει μέρος σε μερικούς αγώνες, ενώ δεν έχουν περάσει πολλές μέρες και από την ανακοίνωση απόσυρσης της MINI...
«Η Ford έχει μία μεγάλη και σπουδαία ιστορία στο WRC και η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Αυτήν τη στιγμή όμως είμαστε σίγουροι ότι είναι καλύτερα για την εταιρεία να ελαττώσει την εμπλοκή της στο WRC και να διαθέσει τους πόρους της σε άλλους τομείς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αμερικανική εταιρίας.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, πωλήσεων και σέρβις της Ford στην Ευρώπη, Ρολάντ ντε Βάαρντ, τόνισε: «Η Ford έχει μακρά και υπερήφανη ιστορία στο WRC και η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη. Αυτήν τη στιγμή όμως είμαστε σίγουροι ότι είναι καλύτερα για την εταιρεία να ελαττώσει την εμπλοκή της στο WRC και να διαθέσει τους πόρους της σε άλλους τομείς.
Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό προς την M-Sport και τον Μάλκολμ Γουίλσον, που έχουν αναλάβει την ομάδα της Ford WRC από το 1997 και δεν υπάρχει άλλος οργανισμός με τόση εμπειρία και πάθος για τη νίκη. Μέσα από τη συνεργασία μας, φτάσαμε στο σημείο το Ford Fiesta να γίνει μοντέλο προτίμησης σε αγώνες Ράλι και μακάρι αυτό να συνεχιστεί στο μέλλον».
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Ford Ευρώπης για την ενθουσιώδη υποστήριξη και την πίστη που επέδειξε στην ομάδα και τις 16 σεζόν. Κατανοούμε ότι χρειάστηκε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε την ισχυρή τεχνική συνεργασία μας στο μέλλον», συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport (Μάλκολμ Γουίλσον), με την οποία συνεργαζόταν η Ford και που θα εξακολουθήσει να παρέχει αυτοκίνητα σε ιδιώτες.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η... μετακόμιση του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στη Volkswagen, ενώ στον… αέρα είναι ο Πίτερ Σόλμπεργκ, ο οποίος βλέπει μέσα σε λίγα χρόνια δεύτερη ομάδα του να αποχωρεί από το WRC…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου