ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΚΙΤΤΙΛΑ ΣΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Βίντεο)

Σε σοβαρά κράτη και αντίστοιχα σοβαρές κοινωνίες μεγάλα αναπτυξιακά
έργα δεν κολλούν στα γρανάζια της προπαγάνδας

Η πρόσφατη ανάρτηση μας για την Κίττιλα της Φινλανδίας και τους «αμετανόητους» χιλιάδες επισκέπτες της που την κατακλύζουν κατά τη χειμερινή περίοδο, δεν άρεσε καθόλου στους κήρυκες της καταστροφής.

 Το καραμελίστικο επιχείρημα ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν συνυπάρχει πουθενά στον κόσμο με τον τουρισμό έλιωσε, όπως λιώνει ο πάγος ή το χιόνι από την ηλιακή ακτινοβολία...

Αναγκάστηκαν εκ των υστέρων να ψάξουν την έκταση της Φινλανδίας, τον πληθυσμό της για να μας πουν «ότι επειδή εκεί η έκταση της χώρας είναι αχανής δεν είναι ορατές ακόμη οι δυσμενείς συνέπειες της μεταλλείας», ή ό,τι «ο πάγος και το χιόνι σκεπάζουν τη μόλυνση» και άλλα τέτοια «στέρεα» επιχειρήματα για να εδραιώσουν τους ανεξάντλητους αυθαίρετους ισχυρισμούς τους.


Η αλήθεια φίλες και φίλοι δεν κρύβεται κάτω από τον πάγο ή το χιόνι. Αργεί να εμφανιστεί... Χάρη στην ακατάπαυστη συνδρομή των φίλων που είναι φανατικά αντίθετοι στη μεταλλεία, πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο και εμείς «οι κοινοί θνητοί» στην τρέχουσα πραγματικότητα, που συμβαδίζει πλήρως με τις σύγχρονες μεταλλευτικές εξορύξεις και όχι με τις παρελθούσες, που είναι το σημείο αναφοράς και αιχμής της αντιμεταλλευτικής ρητορικής.

Το βίντεο που ανεβάζουμε, νομίζουμε ότι δίνει κάποιες επιπλέον εξηγήσεις στο γιατί χώρες που έχουν τα ίδια συγκριτικά πλεονεκτήματα με μας είναι περισσότερο ανεπτυγμένες οικονομικά και κοινωνικά. Οι πολίτες της Φινλανδίας έχουν παιδεία και δημοκρατία. Δεν τρέφονται από το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Δε λαμβάνουν καθόλου υπόψη την προπαγάνδα που γίνεται σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας από τις Φινλανδικές ΜΚΟ οικολογικών συμφερόντων.

  (Παρεμπιπτόντως μια εκ των δικών μας ΜΚΟ «οικολογικού» χαρακτήρα απαρνείται τον εαυτό της εσχάτως. Έσβησε από τη δελίδα της στο Facebook τα ΜΚΟ ίχνη της... Γιατί άραγε;;;)

Το μεταλλείο της Κίττιλα κατασκευάστηκε μέσα σε 3 μόλις χρόνια και το βίντεο δείχνει πως από τα θεμέλια έφτασε στην παραγωγή της πρώτης πλάκας χρυσού.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι σ’αυτό το μεταλλείο η απόληψη χρυσού γίνεται με κυάνιο ενώ μέσα στις εγκαταστάσεις του υπάρχει και χώρος απόθεσης υγρών αποβλήτων. Ότι δε θα έχει η δική μας μεταλλουργία στη περιοχή. Θα χρησιμοποιηθεί ακαριαία τήξη για την απόληψη χρυσού ενώ τα δικά μας απόβλητα θα είναι ξηρές αποθέσεις.

To παραμυθένιο... χιονοδρομικό κέντρο Levi, που βρίσκεται
στην "αχανή" απόσταση των 15 χιλιομέτρων από τα μεταλλεία χρυσού της Κίττιλα
Δε θέλουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο. Δείτε το βίντεο που έφτιαξε η εταιρεία agnico eaglemines, που εκμεταλλεύεται το συγκεκριμένο μεταλλείο χρυσού, το οποίο όσο και αν ενοχλεί κάποιους βρίσκεται σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων απο το πανέμορφο χιονοδρομικό κέντροLevi.  (Δείτε εδώ)

Να σημειώσουμε τέλος πως στην περιφέρεια της Κίττιλα υπάρχουν 25.000 κλίνες, τις οποίες ο απαλλαγμένος από μεταλλοφοβικές εμμονές οργανισμός τουριστικής προώθησης της περιοχής σχεδιάζει μέχρι το 2020 να τις φτάσει στις 35.000 κλίνες... Τόσο μεγάλη «ζημιά» έχουν υποστεί την τελευταία 3ετία από τις εξορύξεις χρυσού...

Δείτε το βίντεο εδώ

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου