ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

"Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο"


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο - ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας!
Αυτό τουλάχιστον είπε το πρωί, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Το μεσημέρι βέβαια ανασκεύασε...


«Αυτοπροσδιορίζομαι στον αναρχικό χώρο. Τι είναι ο αναρχικός; Ένας άμεσα δημοκράτης», δήλωσε στον Α989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος αντέδρασε στις αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση των καταλήψεων και υποστήριξε ότι «λέμε για κατάληψη δημοσίων κτιρίων. Μα δεν τα ιδιωτικοποιήθηκε κανείς.Είναι χώροι που δεν ιδιωτικοποιήθηκαν αλλά υπήρχε ελεύθερη πρόσβαση σε όλους»., είπε.
Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση θέλει να πατάσσει κάθε εστία αντίστασης. Όταν τελειώνουν τα καρότα, περισσεύουν τα μαστίγια». Τέλος, ο κος Διαμαντόπουλος υποστήριξε ότι «δεν βλέπω κανέναν κόσμο έτοιμο να επαναστατήσει. Είχαμε μια εξέγερση το 2008».
Φυσικά από τις δηλώσεις του προκλήθηκε σάλος οπότε ο βουλευτής "τα μάζεψε":
"Ως βουλευτής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζω το πρόγραμμα και τις ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς και τους μαζικούς και ειρηνικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοπροσδιορίζομαι από αυτήν την ιδιότητά μου και μόνο. Για μένα απολύτως συμβατές με αυτή την ιδιότητα είναι οι αξιακές αναφορές μου στην άμεση δημοκρατία και στους κοινωνικούς χώρους", είπε σε γραπτή του δήλωση.
Ο κ. Διαμαντόπουλος χθες απείλησε τους άλλους 299 βουλευτές ότι "Οι καταλήψεις θα γίνουν εφαλτήρια και θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου