ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

"Φλερτάρει" με την αυτοκτονία ο ΠΑΟΚ!


Καλλιθέα-ΠΑΟΚ 2-0: Μαρουκάκη εσύ… σούπερ σταρ! | onsports.gr

Ο ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε κερδίσει άνετα, το έχασε με 2-0 από την Καλλιθέα και έδωσε χαρακτήρα τελικού στη ρεβάνς της 24ης Γενάρη. 

Τραγική αντίδραση του Βιβιάν που "χάρισε" πέναλτι στον Μαρουκάκη στο 1-0, "κόλλησε" η άμυνα στο δεύτερο γκολ. Ατυχος ο "Δικέφαλος" είχε δύο δοκάρια με τον Σταφυλίδη στο 0-0

Κατάφερε να κάνει τα εύκολα, δύσκολα... Ο ΠΑΟΚ αν και έλεγχε το παιχνίδι και είχε ευκαιρίες (με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια του Κώστα Σταφυλίδη) να προηγηθεί, δεν το έκανε και μάλιστα έχασε με 2-0 από την Καλλιθέα. Ετσι η ρεβάνς της 24ης Γενάρη αποκτά χαρακτήρα τελικού. Ο Ματέους Βιβιάν ουσιαστικά έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί στην αθηναικό με το πέναλτι που έκανε στον Μαρουκάκη (σκόραρε από την άσπρη βούλα ο Ντακόλ στο 80') ενώ στο δεύτερο τέρμα (83' ο Μαρουκάκης) η αμυντική λειτουργία ήταν κάκιστη.
Τα κέφια Κατσουράνη, Λάζαρ δεν ήταν αρκετά

Ο ΠΑΟΚ είχε την κυριαρχία, ωστόσο απειλούσε μόνο με ενέργειες του Κατσουράνη και του Λάζαρ. Συγκεκριμένα, στο 28΄ ο Κατσουράνης ελίχθηκε ωραία και σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Μιχελή. Στα μισά του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ είχε 75% κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς ουσία μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 37΄ ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Λάζαρ έδωσε κάθετη πάσα πάρε-βάλε στον Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή κι ο τελευταίος τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Καλλιθέας πλάσαρε αδύναμα πάνω του

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ένα ωραίο συνδυασμό Κατσουράνη-Αθανασαιάδη-Φωτάκη να ολοκληρώνεται άδοξα σε μία λακούβα του γηπέδου, ενώ στο 50΄ ο Σταφυλίδης εξαπέλυσε κεραυνό με το δεξί που τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας της ΚαλλιέθαςΗ πίεση του ΠΑΟΚ ασυνεχίστηκε και στο 55΄ από εξαιρετική ασίστ-τακουνάκι του Λάζαρ μέσα στην περιοχή ο Φωτάκης σούταρε συρτά άουτ. Το ραντεβού του Σταφυλίδη με την ατυχία συνεχίστηκε στο 61΄ όταν μετά από ωραία πάσα του Κατσουράνη σούταρε με το δεξί στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.
Είχε ευκαιρίες αλλά τελικά... 2-0
Με την είσοδο του Σαλπιγγίδη και του Πέλκα και λίγο αργότερα του Γιάννου, η επίθεση του ΠΑΟΚ φρεσκαρίστηκε. Στο 67΄ ο Πέλκας έκανε ωραία ατομική ενέργεια που κατέληξε σε σουτ άουτ . Στο 74΄ ο Κάτσε γέμισε για τον Φωτάκη, αυτός πάτησε για τον Λάζαρ που σούταρε πάνω στον Αρβανίτη. Στο 77΄ο Σαλπιγγίδης σούταρε από πλάγια θέση και ο Μιχελής μπλόκαρε. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Καλλιθέα κέρδισε πέναλτι στο 78΄, όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Σταύρου και κάκιστη αντίδραση του Βιβιάν από την αρχή ως το τέλος της φάσης που έκανε πέναλτι στον Μαρουκάκη, ο Ντακόλ εκτέλεσε εύστοχα. Στο 82΄ ο ήρθε νέο σοκ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαρουκάκης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και αφού πήρε κόντρα από τον Κατσικά με τη βοπήθεια της τύχης έκανε από πλάγια θέση το 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου