ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Πλατανιάς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό!


Ο Πλατανιάς απέκλεισε τον Παναθηναϊκό!
Τη... χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό έδωσε ο Πλατανιάς Χανίων, αφήνοντας τους πράσινους εκτός Κυπέλλου Ελλάδας και στερώντας τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο που αποτελούσε και το βασικό στόχο τους φέτος, σε μια προσπάθεια να σωθεί μια άκρως καταστροφική -στη Super League- χρονιά.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στους «8», φτάνοντας στη νίκη 1-0 με το «χρυσό» γκολ του Αναστασάκου στο 87ο λεπτό με κοντινό πλασέ μετά από λανθασμένη επέμβαση (ασταθή) του Καπίνο σε μακρινό σουτ του Κάλαϊτζιτς.
Ωστόσο, οι πράσινοι έχουν σοβαρότατα και άκρως δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτητική παρουσία του Μάνταλου, καθώς στο 57ο λεπτό έκλεισε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι που έκανε ο Κάστελς στον Μαυρία. Από την άλλη, η όλη αγωνιστική τους παρουσία σε ένα ματς που ουσιαστικά παιζόταν η σωτηρία μιας ολόκληρης σεζόν, δεν δικαιολογείται, καθώς και πάλι εμφανίστηκαν «χλωμοί» και επεδίωξαν πρωτίστως να κρατήσουν το 0-0 και να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης ποντάροντας στο 2-1 του πρώτου παιχνιδιού, στο ΟΑΚΑ. Και όπως συνήθως συμβαίνει, όταν μεγάλες ομάδες λειτουργούν με νοοτροπία μικρών, η μπάλα τους τιμώρησε και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο όπου τα περιθώρια αντίδρασης ήταν ελάχιστα...
Από την άλλη πλευρά, η πίστη των παικτών του Πλατανιά στο «θαύμα» και η διεκδίκησή του, μέσα από αρκετές καλές ευκαιρίες στο δεύτερο -κυρίως- ημίχρονο, ήταν αρκετή για να τους προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της παρουσίας τους στους «8» του Κυπέλλου, ενώ μπορούν να υπερηφανεύονται ότι δύο φορές σε ισάριθμες επισκέψεις του Παναθηναϊκού στα Χανιά, υποχρέωσαν τους πράσινους να φύγουν από το νησί με σκυμμένα κεφάλια...
Χωρίς τη... μεγάλη φάση
Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στην δημιουργία κλασικών ευκαιριών στα καρέ των δύο πορτιέρων.
Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους «πράσινους», όταν στο 9’ ο Σο απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα δεν προκάλεσε ανησυχία στον Κηπουρίο, ενώ στο 17’ το σουτ του Σισοκό βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος μπλόκαρε.
Επτά λεπτά αργότερα, το «συγκρότημα» του Φάμπρι έφτασε με αξιώσεις στα καρέ του Πλατανιά με τον Σο να κάνει την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, αλλά ο Τοτσέ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και η μπάλα πέρασε άουτ.
Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» των Χανιών βγήκαν με περισσότερη διάθεση στην επίθεση, ωστόσο, δεν απείλησαν σημαντική την εστία του Καπίνο, ο οποίος όποτε χρειάστηκε φώναξε… παρών, όπως στην φάση του 40’ όπου ο Ναζλίδης έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο διεθνής πορτιέρο μπλόκαρε.
Δυναμικό «πράσινο» μπάσιμο και φωνές!
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 46’ ο Τοτσέ έκανε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Σεϊταρίδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Η… απάντηση του Πλατανιά ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Ναζλίδης βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ονιέμα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά ο τερματοφύλακας των «πράσινων» με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Ωστόσο, στο 57’ έγινε η φάση που σημάδεψε την αναμέτρηση, όταν ο Μαυρίας μπήκε στην περιοχή του Πλατανιά, ο Κάστελς τον ανέτρεψε καθαρά, ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, αρνούμενος το πέναλτι για τους φιλοξενούμενους, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του «τριφυλλιού».
Καλύτεροι οι «ερυθρόλευκοι»
Στην συνέχεια οι Κρητικοί πίεσαν περισσότερο την εστία του Καπίνο με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ωστόσο, στο 64’ το πλασέ του Μαραγκουδάκη από πλάγια πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ και πάλι ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» απείλησε με σουτ, έπειτα από λάθος του Σπυρόπουλου, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά.
Πάντως, οι… προειδοποιήσεις των γηπεδούχων φαίνεται πως δεν… ήχησαν για τους «πράσινους», οι οποίοι αν και ανέβασαν… στροφές και προσπάθησαν να πιέσουν, άφησαν κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο στο 87’ ο Αναστασάκος, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Καπίνο σε σουτ του Κάλαϊτζίδης και με πλασέ έκανε το 1-0.
Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο, στο 89’ το δυνατό σουτ του Σο έξω από την περιοχή έφυγε άουτ, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να σβήσουν τα… όνειρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάνταλος (Αθηνών), ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κανακούδη, Αναστασάκο, Σεϊταρίδη και Μαυρία.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Κάλαϊτζιτς, Κουρτεσιωτης (57’ Κανακούδης), Κάστελς, Τετέ, Μαραγκουδάκης (71’ Αναστασάκος), Ονιέμα, Μιρτσέτα (80’ Δέντσας), Ναζλίδης.
Παναθηναϊκός (Φάμπρι Γκονζάλες): Καπίνο, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Σο, Ζέκα, Μαυρίας (80’ Μπαρμπαρούσης), Σισοκό, Τοτσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου