ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Άρης-ΠΑΟΚ 2-2: Ήταν ντέρμπι με... τα όλα του (photos+video)


Άρης και ΠΑΟΚ χάρισαν θέαμα, τέσσερα γκολ και δυνατές μονομαχίες που τα είχε όλα, αλλά όχι και νικητή αφού οι «κίτρινοι» δυο φορές ισοφάρισαν τον «δικέφαλο» και κατάφεραν για όγδοο ντέρμπι στο «Βικελίδης» να μείνουν αήττητοι κόντρα στον συμπολίτη

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται δυο φορές μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρη στα γκολ των Αθανασιάδη και Καμαρά και τον Άρη να επιστρέφει με σκόρερ (δις) τον Αγκάνθο, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε ισόπαλο και δεν άφησε περιθώρια για πανηγυρισμούς σε κανέναν από τους δυο «μονομάχους» της συμπρωτεύουσας.
Οι φιλοξενούμενοι «φωνάζουν» για την απόφαση του Βοσκάκη να καταλογίσει πέναλτι στην ανατροπή του Αγκάνθο, με την οποία ο Κωνσταντινίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι «κίτρινοι» στο φινάλε προσπάθησαν να πιέσουν για να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Δεν το κατάφεραν ωστόσο αφού φοβήθηκαν παραπάνω από όσο έπρεπε τις «κόντρες» του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε έστω και με δέκα παίκτες να μην ηττηθεί στο «Βικελίδης».
Ο «δικέφαλος» βέβαια μπορεί να αισθάνεται ότι έχασε μοναδική ευκαιρία να νικήσει στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, αφού είχε καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ειδικότερα στο πρώτο μέρος, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αγκάνθο ο οποίος πήρε προσωπικά την υπόθεση σκοράρισμα και «τράβηξε» την ομάδα του Μιχαλήτσου στα δύσκολα σημεία του ματς. Οι «κίτρινοι» πήραν ένα βαθμό που μπορεί να τους φανεί πολύτιμος στη μάχη που δίνουν για την παραμονή, την ώρα που ο ΠΑΟΚ με τον πόντο στο Χαριλάου υποχωρεί στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης σε σχέση με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ξεπερνά τον Ατρόμητο παρά τη μεγάλη νίκη του τελευταίου στο Φάληρο.
Γκολάρες από Αγκάνθο-Καμαρά
Το ξεκίνημα στο «Βικελίδης» ήταν… ιδανικό για ντέρμπι! Ο Αθανασιάδης μόλις στο 2’ με εξαιρετική προβολή σε σέντρα του Σαλπιγγίδη έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ και ανάγκασε το ένθερμο κοινό του Άρη να… σαστίσει προς στιγμήν. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, μίλησε η κλάση του Νταβίντ Αγκάνθο. Ο Ισπανός με ένα εξαιρετικό αριστερό βολέ άφησε άναυδο τον Ιτάνζ κι έφερε το ματς στα ίσα, βάζοντας ξανά «φωτιά» στην εξέδρα.
Ο ΠΑΟΚ ωστόσο δεν θορυβήθηκε ιδιαίτερα από την ισοφάριση, συνέχισε να «φορτώνει» τη δεξιά πλευρά της άμυνας του Άρη με τους Καμαρά και Λίνο να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Καζναφέρη. Ο πρώτος ήταν αυτός που έδωσε ξανά προβάδισμα στον «δικέφαλο», όταν στο 26’ με «φωτοβολίδα» από αριστερά νίκησε τον Βελλίδη κι έστειλε την ομάδα του με το 2-1 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Άλλαξε τις ισορροπίες η φάση του 72’…
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά αυτός που είχε την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή, αφού ο Κάτσε ανέβασε την απόδοσή του και κατάφερε να περιορίσει τον Τάτο, ο οποίος έφτιαχνε το παιχνίδι των «κίτρινων», με αποτέλεσμα η μπάλα να μην φτάνει εύκολα στον Αγκάνθο και ο Άρης να μην απειλεί. Η υπεροχή του «δικεφάλου» ωστόσο δεν μετουσιώθηκε σε ένα τρίτο γκολ κι όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους για να φτάσουν στην ισοφάριση.
Τελικά βρήκαν τη λύση από… την άσπρη βούλα. Στο 72’ ο Αγκάνθο έπεσε στο έδαφος μέσα στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Κωνσταντινίδη, με την απόφαση του Βοσκάκη να είναι ιδιαίτερα αυστηρή και να μην βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Πόσο μάλλον τον νεαρό αμυντικό που είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, όντας… απαρηγόρητος. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε πάντως ο Αγκάνθο που δεν αστόχησε, παρά την καλή εκτίναξη του Ιτάνζ, διαμορφώνοντας το 2-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Στα υπόλοιπα λεπτά ο Δώνης με τις αλλαγές του προσπάθησε να διασφαλίσει τουλάχιστον ότι η ομάδα του δεν θα χάσει, πέρασε τον Ολίσε αντί του κουρασμένου Καμαρά με τον Λιβεριανό ωστόσο να δείχνει εκτός κλίματος. Έτσι, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πλέον επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, ο Άρης πίεσε πολύ για ένα τρίτο γκολ αλλά δεν είχε τις λύσεις για να το κάνει και οι Κατσουράνης, Σίλντενφελντ και Κατσικάς «καθάρισαν» τις φάσεις που πήγαν να δημιουργηθούν στα καρέ του Ιτάνζ, με το ντέρμπι να ολοκληρώνεται ισόπαλο.
JW_SIGP_LABELS_08 12277437.jpgJW_SIGP_LABELS_08 12277437.jpg
03/02/2013
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277305.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277306.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277307.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277341.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277385.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277387.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277436.jpg
  • JW_SIGP_LABELS_08 12277437.jpg
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου