ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

"ΠΝΙΓΗΚΕ" Ή "ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ" ΣΗΜΕΡΑ Η Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ?

"Τσουνάμι", "λαοθάλασσα" ή "κοσμοπλημμύρα"
έπληξε σήμερα τη Μ.Παναγία;;;

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ετερόκλητης ομάδαςαντιδρώντων στην επένδυση χρυσού, πάρα πολλές φορές έχει "χρησιμοποιήσει" αρνητικά τη Μ. Παναγία και τους κατοίκους της, με σκοπό να τους τρομάξει και να τους χειραγωγήσει εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές.

Ενδεικτικά θυμόμαστε τις επινοήσεις καταστροφικών βροχών "τύπου Μπαγκλαντές", που θα πλήξουν σίγουρα την περιοχή, όπως ισχυρίζονταν σε σχετική ανάρτηση τους, με την οποία προεξοφλούσαν ότι θα προκληθούν θραύσεις των λεκανών απόθεσης των στείρων αποβλήτων, που είναι φτιαχτούν στο μεταλλείο των Σκουριών. 

Όλα αυτά με πρόσχημα τις καταστροφές, που προκάλεσε μια δυνατή νεροποντή το 2000 στη Μ. Παναγία. 

 Επίσης θυμόμαστε τη "μυθική" παραπλάνηση με το νερό "χρυσάφι" - λάσπη που έτρεχε από τις βρύσες των σπιτιών της Μ.Παναγίας, εξαιτίας κακοτεχνίας και αστοχίας που υπήρξε σε γεώτρηση από Μεγαλοπαναγιώτη γεωτρυπανιστή.

Αυτά και άλλα πολλά συμβάντα παρουσιάστηκαν κατά το δοκούν από τους μηχανισμούς "ενημέρωσης" των αντιδρώντων και μετατράπηκαν σε εργαλεία χειραγώγησης σε βάρος της Μ. Παναγίας για να ξεσηκώσουν τους κατοίκους της και όχι μόνο αυτούς βέβαια. 

Σήμερα με την ευκαιρία της σημερινής τους κινητοποίησης, είμαστε βέβαιοι ότι θα γράψουν και θα πουν ύμνους και διθυραμβικά σχόλια για τη δήθεν συγκλονιστική συμμετοχή της τοπικής κοινωνία και για το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση, όπου χωρίς τους ξενόφερτους είναι ζήτημα αν θα έφταναν τα 500 άτομα. 

Η Μ. Παναγία όμως ένα κεφαλοχώρι 3.000 κατοίκων δεν ήταν εκεί. Ούτε βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων. 

Αντί αυτών ήταν εκεί "αντιδρώντες" από την... Αθήνα, την Καστοριά, την Κομοτηνή, τη Βέροια, το Κιλκίς, βουλευτές από τη Θεσσαλονίκη και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Αλεξανδρούπολη. 'Ολοι τους... από τα μέρη μας!

Παρ' όλα αυτά εμείς πάλι θα ακούσουμε τα ίδιες υπερβολές και ανακρίβειες, που μας έχουν συνηθίσει εδώ και 1 χρόνο.

Από την πλευρά μας, νομίζουμε ότι βρήκαμε τη φωτογραφία που απεικονίζει ίσως με τον πιο εύγλωττο τρόπο, το τι έγινε σήμερα με την... κοσμοπλημμύρα, που "έπνιξε" τη Μ. Παναγία και την αφιερώνουμε στους αντιδρώντες προς χρήση. 
"Λαέ των Αθηνών, της Καστοριάς, της Νάουσας, της Κομοτηνής
σας ευχαριστώ που ήρθατε για "προσκύνημα" στον αντιμεταλλευτικό βωμό της ΒΑ Χαλκιδικής"
Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου