ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΩΝ" ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;

Ακόμη μια εικόνα τυφλής βίας και μίσους
από το τρομοκρατικό χτύπημα που ειχαμε τα μεσάνυχτα στις Σκουριές

Απόλυτα λογικό το ερώτημα, που θέτει το blog "greece - salonika", με βάση τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους 11 μηνες στις Σκουριέςκαι αποκορύφωμα τη μεταμεσονύχτιατρομοκρατική επίθεση στο εργοτάξιο.

"Πρωτοφανής εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιους μηχανισμούς και βενζίνη στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε από ομάδα 40 με 50 ένοπλων ατόμων αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους.. φύλακες ενημέρωσε την αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για την επίθεση. Όπως κατήγγειλε τα άτομα φορούσαν κουκούλες έφεραν κυνηγητικές καραμπίνες και έριχναν εύφλεκτο υγρό σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες περιέλουσαν με βενζίνη δύο φύλακες της ιδιωτικής εταιρείας απειλώντας τους πως θα τους βάλουν φωτιά εάν αντιδράσουν.

Πάντως ένας εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και τραύμα στο πόδι.

Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καθώς έχουν καεί μηχανήματα, ηλεκτρικές γεννήτριες και αρκετά φορτηγά.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 30 προσαγωγές υπόπτων από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου παρευερίσκονται πάντα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων που αντιδρούν στις εργασίες των μεταλλείων χρυσού υποστηρίζοντας ότι καταστρέφουν το περιβάλλον του δάσους των Σκουριών. Στο παρελθόν ο χώρος του εργοταξίου έχει γίνει "πεδίο μάχης" μεταξύ ατόμων και αστυνομίας με συμπλοκές, χρήση χημικών και προσαγωγές"

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου