ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ...


Δεν είναι ούτε οι πρώτοι και ούτε οι τελευταίοι!!!
Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ορισμένοι από τους επισκέπτες που βρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο για τη «συναυλία αλληλεγγύης στους επιχειρηματίες του τουρισμού» του παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής δεν άντεξαν και μπήκαν στον... πειρασμό να επισκεφτούν το Στρατώνι για να διαπιστώσουν αν ισχύουν τα «λασπόλογα» που πέφτουν από τους «σωτήρες» - δυσφημιστές της περιοχής. 


Μάλιστα κάποιοι έδειχναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς τίποτα απ’ όσα είχαν δει στο διαδίκτυο από τα προπαγανδιστικά blog  δεν ανταποκρίνονταν μ’ αυτό που έβλεπαν με τα ίδια τα μάτια τους.



Ο φωτογραφικός φακός... συνέλαβε πριν από δύο ώρες περίπου μια παρέα νεαρών ατόμων, που φορώντας μπλούζες «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ» επέλεξε να απολαύσει το μπάνιο της στα καταγάλανα νερά του Στρατωνίου, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.

Σε ερώτηση κατοίκων του Στρατωνίου για το πώς τους φάνηκε η θάλασσα, απάντησαν: «μια χαρά είναι» και συνέχισαν να απολαμβάνουν τις στιγμές τους δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον καυτό ήλιο.


Πρέπει εδώ να πούμε, ότι κάποιοι κάτοικοι του Στρατωνίου φορτισμένοι συναισθηματικά από την επίθεση λάσπης και προπαγάνδας που δέχεται το χωριό τους, στη θεά αυτής της παρέας ενοχλήθηκαν από τις μπλούζες που φορούσαν και ζήτησαν να τις βγάλουν σεβόμενοι ότι βρίσκονται σ’ ένα τόπο που ζει κυρίως από τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 


Χάρη στην παρέμβαση ψυχραιμότερων το ζήτημα έληξε εν τη γενέσει του. 

Νομίζουμε ότι τέτοιες επισκέψεις είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο γιατί από στόμα σε στόμα θα καταλάβουν ακόμη και οι πιο παραπλανημένοι εκτός Χαλκιδικής ότι τα όσα αρνητικά γράφονται για την παραλία του Στρατωνίου είναι παραμύθια της Χαλιμάς.


Όπως αντίστοιχα υπάρχει μια ανοχή και ελαστικότητα στις αυθαιρεσίες, τα τερτίπια και τις προκλήσεις  των ντόπιων αντιδρώντων έτσι αντίστοιχα και ίσως σε μεγαλύτερο βαθμό πρέπει να επικρατούν παρόμοιες λογικές και συμπεριφορές σε επισκέπτες εκτός Χαλκιδικής, που έρχονται για να διαπιστώσουν ποια είναι η πραγματικότητα και όχι βέβαια για να τρομοκρατήσουν με τις ενέργειες τους, όπως κάποιοι άλλοι «αλληλέγγυοι»...


Είναι βέβαιο ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και οι αλληλέγγυοι εκτός Χαλκιδικής θα γυρίσουν την πλάτη τους στους προπαγανδιστές, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη.


Σε κάθε περίπτωση αυτή η κοινωνία, όπως δεν ενστερνίζεται τις ακρότητες που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά από την πλευρά της ομάδας των αντιδρώντων, από την άλλη οφείλει να το αποδεικνύει στην πράξη. 


Αν ακολουθήσουμε αυτόν το δρόμο, που στην παρούσα φάση φαίνεται... απροσπέλαστος, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα εργαζόμενοι στα μεταλλεία με τις οικογένειες τους αλλά και άλλοι κάτοικοι που είναι υπέρ της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας θα μπορούν να κάνουν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στις εξίσου καταγάλανες παραλίες, της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης.

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου