ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ο Φέτελ νικητής του Γκραν Πρι της Γερμανίας

Ο Φέτελ νικητής του Γκραν Πρι της Γερμανίας

Στο Σίλβερστοουν εγκατέλειψε, όμως μέσα στο... σπίτι του ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε εξαιρετικό αγώνα και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του, που τον φέρνει πιο κοντά στον τίτλο. 2-3 για τη Lotus, με τον Κίμι Ραϊκόνεν δεύτερο και τον Ρομάν Γκροζάν τρίτο.


Το... αίμα του πίσω πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο Νίρμπουργκρινγκ, μετά την ατυχία του και την εγκατάλειψή του στο Σίλβερστοουν. Ο Γερμανός μπορεί να μην ήταν με διαφορά πιο γρήγορος και να χρειάστηκε να δώσει κάποιες μάχες, ωστόσο στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη, που ήταν η πρώτη μέσα στο... σπίτι του.
Πίσω του ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, πέρασε αρχικά τον Ρομάν Γκροζάν και αν είχε κι άλλους γύρους στη διάθεσή του, τότε θα μπορούσει να «χτυπήσει» και το πρώτο σκαλί του βάθρου. Όσο για τον έτερο πιλότο της Lotus Renault, έμεινε τρίτος, με τη βρετανογαλλική ομάδα να κάνει το 2-3.
Από εκεί και πέρα, από την τέταρτη θέση είδε την καρό σημαία ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός μπορεί να μην κέρδισε θέσεις στην εκκίνηση, όμως το έπραξε στη συνέχεια, με τα πιτ στοπ της Ferrari να είναι καλά και να είναι δεύτερος, όταν χρειάστηκε να βάλει τη μαλακή γόμα, αφού η Scuderia πήγε σε διαφορετική στρατηγική.

Εκεί είναι το... σπίτι του!
Αντίθετα, ο Φελίπε Μάσα είχε τετακέ στον 3ο γύρο και χαιρέτησε νωρίς, καθώς το μονοθέσιό του ακινητοποιήθηκε εκτός πίστας. Ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον, που αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ σειρά πήρε ο Τζένσον Μπάτον. Όγδοος τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ.
Ο Αυστραλός είδε τον αγώνα του να καταστρέφεται στον 9ο γύρο, όταν μπήκε για το πρώτο πιτ στοπ. Οι μηχανικοί της Red Bull δε βίδωσαν σωστά τον πίσω δεξιό τροχό του, ο οποίος έφυγε και χτύπησε έναν καμεραμάν, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Οι άνθρωποι των «κόκκινων ταύρων» τον επανέφεραν στο πιτ μποξ της ομάδας και του άλλαξαν τον τροχό, ώστε να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα και να μην εγκαταλείψει.
Όντας στην τελευταία θέση και έναν γύρο πίσω ο Γουέμπερ δεν μπορούσε να κάνει κάτι και θα προτιμούσε να τεθεί εκτός αγώνα, όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας στον 24ο γύρο μείωσε τις διαφορές και του έδωσε την ευκαιρία να προσπεράσει τα πιο αργά μονοθέσια.
Αυτό το έπραξε ο 36χρονος και στο τέλος κατάφερε να τερματίσει στους βαθμούς. Τέλος, την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεζ, Νίκο Ρόζμπεργκ και Νίκο Χάλκενμπεργκ, ενώ πλην του Μάσα εγκατέλειψαν και οι Ζαν Ερίκ Βερν, Ζουλς Μπιανσί.
Έτσι, στη βαθμολογία ο Φέτελ διεύρυνε τη διαφορά του από τον Αλόνσο στους 34 βαθμούς (157 έναντι 123) και ακολουθεί ο τρίτος ο Ραϊκόνεν με 116. Στους κατασκευαστές η Red Bull εξακολουθεί να προηγείται με 250, με τη Mercedes να είναι στος 183 και τη Ferrari στους 180.


VIDEO: Τραυματισμός κάμεραμαν στο Γκραν Πρι της Γερμανίας



Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Φέτελ Red Bull Νικητής
Ραϊκόνεν Lotus Renault +1.0
Γκροζάν Lotus Renault +5.8
Αλόνσο Ferrari +7.7
Χάμιλτον Mercedes +26.9
Μπάτον McLaren +27.9
Γουέμπερ Red Bull +37.5
Πέρεζ McLaren +38.3
Ρόζμπεργκ Mercedes +46.8
Χάλκενμπεργκ Sauber +49.8
Ντι Ρέστα Force +53.7
Ρικιάρντο Toro Rosso +56.9
Σούτιλ Force +57.7
Γκουτιέρεζ Sauber +60.
Μαλντονάντο Williams +61.9
Μπότας Williams +1 γύρο
Πικ Caterham +1 γύρο
Φαν ντερ Γκαρντ Caterham +1 γύρο
Τσίλτον Marussia +1 γύρο
Εγκατέλειψαν
Βερν Toro Rosso 22ο γύρο
Μπιανσί Marussia 21ο γύρο
Μάσα Ferrari 3ο γύρο
Βαθμολογία οδηγών
Φέτελ 157
Αλόνσο 123
Ραϊκόνεν 116
Χάμιλτον 99
Γουέμπερ 93
Ρόζμπεργκ 84
Μάσα 57
Γκροζάν 41
Ντι Ρέστα 36
Μπάτον 33
Σούτιλ 23
Πέρεζ 16
Βερν 13
Ρικιάρντο 11
Χάλκενμπεργκ 7
Βαθμολογία κατασκευαστών
Red Bull 250
Mercedes 183
Ferrari 180
Lotus Renault 157
Force India 59
McLaren 49
Toro Rosso 24
Sauber 7
Williams 0
Marussia 0
Caterham 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου