ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Το σωματείο εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας "Αγία Βαρβάρα" εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση - κάλεσμα, προς το συντονιστικό της Ιερισσού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, έτσι ώστε να καθίσουν από κοινού οι δύο πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης, που σοβεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει ανοίξει ένα κύκλο τυφλής ρατσιστικής βίας από ορισμένα εξτρεμιστικά στοιχεία εναντίον των εργαζομένων. 

Διαβάστε πρώτα την ανακοίνωση. Ακολούθως υπάρχει και σχόλιο του blog.




ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το κάλεσμα των μεταλλωρύχων έρχεται κατά ευτυχή σύμπτωση σε μια στιγμή, όπου το συντονιστικό της Ιερισσού με ανακοίνωση του επιχειρεί να αποκηρύξει τους δεσμούς του με τη βία και το ρατσισμό.

 Σ' αυτή την ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ο συντάκτης της μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα λησμονεί να συμπεριλάβει την αντίθεση του συντονιστικού σε κάθε μορφής διαχωρισμό και διάκριση με βάση την κοινωνική και επαγγελματική τάξη, καθώς κανείς δεν κατηγόρησε ΠΟΤΕ τους εξτρεμιστές της Ιερισσού, ότι επιτίθενται σε μετανάστες ή ομοφυλόφιλους, παρά ΜΟΝΟ σε εργαζόμενους στα μεταλλεία και υπερασπιστές της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Τους δίνεται η ευκαιρία μέσα απ' αυτό το κάλεσμα των εργαζομένων να αποδείξουν, ότι αυτή η λησμονιά ήταν μια παράλειψη της στιγμής και τίποτα μονιμότερο...! 

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε ολόψυχα οι δύο πλευρές να αφήσουν στην άκρη εγωισμούς, έριδες και κακές αναμνήσεις και να καθίσουν στο τραπέζι του διάλογου με ειλικρινή διάθεση για να βρεθεί λύση στο φλέγον ζήτημα της ρατσιστικής βίας, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει τη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου