ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μπάγερν Μονάχου: Ένα παλμαρέ θησαυροφυλάκιο! (videos)

Μπάγερν Μονάχου: Ένα παλμαρέ θησαυροφυλάκιο! (photos+videos) | onsports.gr
Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις εκεί. 
Χωρίς αμφιβολία η Μπάγερν Μονάχου είναι ένας θρυλικός σύλλογος, με πλούσιο παλμαρέ και απίστευτη σταθερότητα μέσα στα 113 χρόνια ιστορίας της. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής όμως, οι Βαυαροί είχαν μια κενή θέση στο μουσείο τους. Μια θέση στην οποία δεσπόζει πλέον το Σούπερ Καπ Ευρώπης, το οποίο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του πείσματος που χαρακτηρίζει τη Μπάγερν από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας της. Ανεξαρτήτου ρόστερ και προπονητή, διοίκησης και τροπαίου που διεκδικεί, η ομάδα του Μονάχου έχει σφυρηλατηθεί μέσα στα δύσκολα και έμαθε να επιμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Με αυτή την επιμονή κατόρθωσε πριν μερικά χρόνια να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διέλυσε το ηθικό της Τσέλσι πριν τα πέναλτι το βράδυ της Παρασκευής. Το γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ στο 120’+1’ «ξέρανε» τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο και η απόκρουση του Μάνουελ Νόιερ στο πέναλτι του Ρομέλου Λουκάκου χάρισε στη Μπάγερν τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από το… θησαυροφυλάκιό της!
Οι 60 τίτλοι της Μπάγερν Μονάχου
Πρωτάθλημα Γερμανίας – 23 (ρεκόρ): Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει τα περισσότερα Πρωταθλήματα Γερμανίας στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, με την Νυρεμβέργη να είναι δεύτερη στη σχετική λίστα έχοντας… εννέα!
Κύπελλο Γερμανίας – 16 (ρεκόρ): Ένας ακόμη θεσμός στον οποίο δεσπόζουν οι Βαυαροί, καθώς με 16 τίτλους είναι και εκεί κάτοχοι του ρεκόρ κατακτήσεων. Δεύτερη στη συγκεκριμένη λίστα είναι η Βέρντερ Βρέμης με έξι τρόπαια, δέκα λιγότερα από την Μπάγερν!
Λιγκ Καπ Γερμανίας – 6 (ρεκόρ): Ένας θεσμός που κράτησε μόλις 13 σεζόν, στον οποίο ωστόσο η Μπάγερν και πάλι φρόντισε να αφήσει το… στίγμα της. Με έξι τίτλους είναι πρώτη και στους τίτλους του Λιγκ Καπ Γερμανίας, αφήνοντας πίσω της, τις Χέρτα και Αμβούργο. Στην συγκεκριμένη διοργάνωση, που διεξαγόταν πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, συμμετείχαν οι πέντε πρώτες ομάδες του περσινού Πρωταθλήματος και η κάτοχος του Κυπέλλου.
Σούπερ Καπ Γερμανίας – 5 (ρεκόρ μαζί με τη Ντόρτμουντ): Η μοναδική εγχώρια διοργάνωση στην οποία η Μπάγερν Μονάχου δεν φιγουράρει μόνη στην κορυφή των περισσότερων τροπαίων, είναι το Σούπερ Καπ. Μοιράζεται την πρωτιά των έξι τίτλων με την Ντόρτμουντ, με τη Βέρντερ στη δεύτερη θέση να έχει 4 τίτλους.
Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League – 5 (τρίτη μαζί με τη Λίβερπουλ): Η κατάκτηση του περσινού Champions League με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ χάρισε στη Μπάγερν τον πέμπτο τίτλο της στο Champions League. Με αυτήν την κατάκτηση οι Βαυαροί έφτασαν τα πέντε τρόπαια και ισοφάρισαν τη Λίβερπουλ, φτάνοντας στην τρίτη θέση των ομάδων με τις περισσότερες «κούπες» στον θεσμό.
Κύπελλο Κυπελλούχων – 1 (τρίτη μαζί με 26 ομάδες): Παρότι «γεννημένη» να πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League, η Μπάγερν έπαιξε το 1967 στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Φυσικά, το κατέκτησε νικώντας στον τελικό 1-0 τη Ρέιντζερς στην παράταση, έχοντας αποκλείσει τις Τατράν Πρεσόφ, Σάμροκ Ρόβερς, Ραπίντ Βιέννης και Σταντάρ Λιέγης. Στις φωτογραφίες διακρίνεται ο Γκερντ Μίλερ να απολαμβάνει μπύρα μέσα από το τρόπαιο!
Κύπελλο UEFA – 1 (τρίτη μαζί με 15 ομάδες): Κάτι αντίστοιχο με το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1967, συνέβη και στο Κύπελλο UEFA το 1996, όταν η Μπάγερν και πάλι δεν κατάφερε να παίξει στο Champions League. Αυτό φυσικά δεν την εμπόδισε να πάρει το τρόπαιο, νικώντας 3-1 τη Μπορντό του –τότε νεαρού- Ζινεντίν Ζιντάν στον μεγάλο τελικό, χάρη στα γκολ των Σολ, Κοσταντίνοφ και Κλίνσμαν.
Σούπερ Καπ Ευρώπης – 1 (πέμπτη μαζί με 16 ομάδες): Έχοντας φτάσει στην… πηγή τρεις φορές στο παρελθόν (1975, 1976, 2001) χωρίς να καταφέρει να πιει νερό, η Μπάγερν γνώριζε πως το βράδυ της Παρασκευής έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ απέναντι σε μια Τσέλσι… κλειδωμένη στην περιοχή της καθ’ όλη τη διάρκεια της παράτασης, αλλά στα πέναλτι απέδειξε πως είναι φτιαγμένη από ατσάλι να πήρε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από το παλμαρέ της.
Διηπειρωτικό – 2 (δεύτερη μαζί με 7 ομάδες): Ακόμη ένα απόλυτο που έχουν οι Βαυαροί είναι οι τίτλοι τους στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, το οποίο έχουν κατακτήσει δυο φορές σε ισάριθμες συμμετοχές. Το 1976 είχαν νικήσει με συνολικό σκορ 2-0 την Κρουζέιρο στον διπλό τελικό της διοργάνωσης και το 2001 επιβλήθηκαν 1-0 της Μπόκα Τζούνιορς. Ο συγκεκριμένος θεσμός σταμάτησε το 2004 και αντικαταστάθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το οποίο είχε διεξαχθεί ήδη μια φορά το 2000 και έκανε… επανεκκίνηση το 2005. Οι Βαυαροί θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο FIFA Club World Cup τον ερχόμενο Δεκέμβριο, γνωρίζοντας μέχρι στιγμής τέσσερις από τις έξι πιθανές αντιπάλους τους (Ατλέτικο Μινέιρο, Μοντερέι, Όκλαντ Σίτι και Ραζά Καζαμπλάνκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου