ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

"Τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου" (video)

Γκολ... εν ριπή οφθαλμού! (photos+videos) | onsports.gr

Με αφορμή το εκπληκτικό γκολ της Λειψίας Β’ σε 7 δευτερόλεπτα, ας θυμηθούμε τα πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν στιγμές σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που κάποιος παίκτης έχει μια στιγμή... επιφοίτησης και κάνει κάτι που μένει για πάντα στην ιστορία. Υπάρχουν επίσης στιγμές που ένας τερματοφύλακας χάνει το... φως του και σημειώνονται γκολ από το... πουθενά, τα οποία επίσης μένουν στην ιστορία. Όταν αυτά τα δυο συνδυάζονται και μάλιστα στην αρχή ενός αγώνα, συνήθως προκύπτουν τα γκολ... εν ριπή οφθαλμού. Ένα τέτοιο τέρμα, σπάνιας ομορφιάς και τύχης, πέτυχε η Λειψία Β’ στον αγώνα της με την Στουτγκάρδη Β’, όταν σκόραρε στο έβδομο δευτερόλεπτο με οκτώ παίκτης της να εφορμούν προς την αντίπαλη περιοχή. Το τέρμα αυτό δεν είναι το ταχύτερο στην ιστορία, για την ακρίβεια βρίσκεται στην 17η θέση των γρηγορότερων γκολ στην ιστορία και το Onsports θυμάται τα 22 πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Μπάκιτς, ο εκτελεστής
Το πιο γρήγορο επίσημο γκολ που έχει σημειωθεί ποτέ, το έχει πετύχει ο νεαρός –τότε- Βουκ Μπάκιτς, παίκτης της GSP Polet στον αγώνα με την Dorcol για τη δεύτερη κατηγορία Νέων του σερβικού ποδοσφαίρου. Με το σφύριγμα της έναρξης, ο Μπάκιτς δεν κούνησε καν τη μπάλα από το κέντρο, σούταρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα 50 μέτρα, με τον διαιτητή του αγώνα να σημειώνει πως το τέρμα επετεύχθη στο δεύτερο δευτερόλεπτο του ματς! Για την ιστορία, η ομάδα του Μπάκιτς νίκησε 4-1.
Άκυρο αλλά... γκολάρα!
Το μοναδικό τέρμα που κοντράρει αυτό του Μπάκιτς, είναι το γκολ που σημείωσε ο Ναουάφ Αλ Αμπέντ στο ματς της Αλ Χιλάλ με την Αλ Σοαλά. Με παρόμοιο τρόπο, ο Αλ Αμπέντ σούταρε από το κέντρο με το που άκουσε το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή, έπιασε στον... ύπνο τον τερματοφύλακα της Αλ Σοαλά και άνοιξε το σκορ στη νίκη της Αλ Χιλάλ με 4-0. Αργότερα, το ματς θεωρήθηκε ως μη γενόμενο καθώς χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ωστόσο το γκολ έχει μείνει στην ιστορία για πάντα.
Αναγνωρισμένο από την FA
Το τέρμα του Μαρκ Μπάροους στις 3 Απριλίου 2004 είναι το πιο γρήγορο τέρμα που έχει αναγνωρίσει ποτέ η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, στα 2,564 δευτερόλεπτα! Ο 25χρονος –τότε- Μπάροους, σκόραρε με το ξεκίνημα του αγώνα για λογαριασμό των ρεζέρβων της Κάουες Σπορτς στο ματς με τις ρεζέρβες της Ίστλεϊ. Όπως και στα προηγούμενα δυο γκολ, ο Μπάροους σούταρε από το κέντρο και ο αντίπαλος τερματοφύλακας αρκέστηκε στο να... μπλεχτεί στα δίχτυα του βλέποντας τη μπάλα να καταλήγει σε αυτά.
Φρεντ, ο ταχύτερος γνωστός
Ένας από τους δυο πασίγνωστους παίκτες που βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, είναι ο Φρεντερίκο Τσάβες Γκουέντες, γνωστός ως Φρεντ! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σημείωσε το έκτο ταχύτερο γκολ στην ιστορία στον αγώνα της Αμέρικα Μινέιρο με την Βίλα Νόβα, φορώντας τη φανέλα της πρώτης. Στο πλαίσιο του Κυπέλλου Νέων του Σάο Πάολο, ο Φρεντ δέχθηκε την πάσα από τον συμπαίκτη του, προχώρησε ελάχιστα εκατοστά προς την αντίπαλη εστία και σούταρε, «κρεμόντας» τον τερματοφύλακα της Βίλα Νόβα στα 3,17 δευτερόλεπτα.
Γκολ-αστραπή στο Κύπελλο Αγγλίας!
Η έλλειψη στοιχείων από τα πρώτα χρόνια του μακροβιότερου θεσμού στην ιστορία του αθλήματος, είναι η αιτία που το τέρμα του Γκάρεθ Μόρις δεν θεωρείται επίσημα το ταχύτερο που έχει επιτευχθεί στο Κύπελλο Αγγλίας. Φορώντας τη φανέλα της Άστον Γιουνάιτεντ στο ματς με την Σκέλμερσντεϊλ Γιουνάιτεντ, ο Μόρις σκόραρε στα 4 δευτερόλεπτα και έθεσε το ρεκόρ για το πιο γρήγορο γκολ στο FA Cup, κάτι το οποίο η αγγλική ομοσπονδία αδυνατεί να αναγνωρίσει όπως προαναφέραμε, λόγως έλλειψης στοιχείων.
Και γυναίκα στο... κλαμπ
Παρότι σημειώθηκε σε αγώνα κολλεγιακού επιπέδου, το τέρμα της Γέιλ Έιβερμπαχ είναι ένα από τα πιο γρήγορα στην ιστορία του αθλήματος. Η Αμερικανίδα χαφ της Βόρειας Καρολίνα σκόραρε με σουτ από τη σέντρα απέναντι στο Γέιλ το 2006 και μέχρι σήμερα κρατάει το ρεκόρ για το ταχύτερο γκολ στην ιστορία του γυναικείου κολλεγιακού Πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή η Έιβερμπαχ είναι 26 ετών και αγωνίζεται στην γυναικεία ομάδα της Γκέτεμποργκ, καθώς και στην εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ.
Τα ταχύτερα σε Κίνα, Ιράν και Ιαπωνία
Στη λίστα βρίσκονται και τα γκολ των Τζι Ξιάνγκ, Γκολαμρεζά Ρεζαεΐ και Χισάτο Σάτο. Ο Ξιάνγκ έχει σημειώσε το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία της Super League Κίνας στο έβδομο δευτερόλεπτο, ο Ρεζαεΐ με τη φανέλα της Περσέπολις στο όγδοο δευτερόλεπτο και ο Σάτο με τη φανέλα της Χιροσίμα επίσης στο όγδοο δευτερόλεπτο.
Η διπλή διάκριση του Σαν Μαρίνο
Κάθε εθνική ομάδα που κληρώνεται σε προκριματικά EURO ή Μουντιάλ με το Σαν Μαρίνο, χαμογελάει. Όπως είχε κάνει και η Αγγλία το 1993 στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, το ’94. Τα «λιοντάρια» είχαν διαλύσει 7-1 το Σαν Μαρίνο, όμως το μοναδικό γκολ των ηττημένων είναι μέχρι και σήμερα το πιο γρήγορο στην ιστορία των προκριματικών του Μουντιάλ και το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των εθνικών ομάδων. Ο Νταβίντ Γκουαλτιέρι είχε εκμεταλλευθεί την κακή πάσα του Πιρς στον Σίμαν και σκόραρε στα 8,3 δευτερόλεπτα, προκαλώντας την οργή των Άγγλων που σκόραρε επτά φορές!
Το πιο πρόσφατο
Ο δεύτερος πιο γνωστός παίκτης της λίστας είναι ο Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος έχει σημειώσει το πιο πρόσφατο από τα συγκεκριμένα γκολ. Στις 29 Μαΐου 2013 ο «Πόλντι» πέτυχε το ταχύτερο γκολ στην ιστορία της εθνικής Γερμανίας, σκοράροντας στα 9 δευτερόλεπτα απέναντι στο Εκουαδόρ, το οποίο τα «πάντσερ» νίκησαν τελικά 4-2.
Δείτε τα πιο γρήγορα γκολ της ιστορίας του ποδοσφαίρου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου