ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων η υπόθεση οπαδού του ΠΑΟΚ

Στην εκπομπή του PAOK24 στον libero107.4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, με αφορμή την υπόθεση προσφυγής του Βλαδίμηρου Κουταλίδη στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.    Αναλυτικά όσα είπε:


Για την εμφάνιση της αρρώστειας​: «Η σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίστηκε μέσα στη φυλακή. Στις 12-6-2012 ο Βλαδίμηρος προφυλακίστηκε και τον Οκτώβριο του 12 εμφάνισε το πρόβλημα. Αποφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2013. Τον Μάρτιο του 13 η κατάσταση ξέφυγε και είχαμε στα χέρια μας μία ιατρική γνωμάτευση από το νοσοκομείο Παπανικολάου. Νοσηλεύτηκε και πήρε εξιτήριο, μετά από επιθυμία της φυλακής σε 8 μέρες. Μετά από όλα αυτά κάναμε προσφυγή κατά της Ελλάδας στα ευρωπαικά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν αυτό που συνέβη. Όταν κάποιος είναι ασθενής οφείλει να τυγχάνει της απαραίτητης ιατρικής αγωγής. Δεν μπορεί όποιος πάσχει από μία τέτοια αρρώστια να περνάει αυτά τα πράγματα».
Για τη θεραπεία: «Η θεραπεία είναι ενδοφλέβεια. Είναι ενέσεις ενδοφλέβειες κορτιζόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μείωση της άμυνας του οργανισμού. Μέσα στη φυλακή το περιβάλλον δεν είναι αποστειρωμένο. Αναγκάστηκε να κάνει ενέσεις ακόμη και μόνος. Όλα αυτά εμείς τα γνωστοποιήσαμε και ζητησαμε να αφεθεί ελεύθερος με όρους. Λάβαμε απορριπτική απάντηση, η οποία έλεγε ότι με γυμναστική και διάβασμα μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όταν το διαβασαμε αυτό τρελαθήκαμε και είπαμε ότι αυτό πρέπει να το γνωστοποιήσουμε στα ευρωπαικά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καταθέσαμε την προσφυγή και ήδη έχουμε έναν φάκελο ο οποίος μας γνωστοποιήθηκε σήμερα.Υπάρχουν απαντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, 30 σελίδες εξηγήσεις. Εμείς θα πούμε πως παρουσιάστηκε η αρρώστια, πως εξελίχθηκε, ποιες ήταν οι συστάσεις των εισαγγελικών λειτουργών και ποια ήταν όλη η πορεία του ανθρώπου. Πρώτα από όλα αναζητά ηθική δικαίωση κι όχι μόνο. Μέσα στη φυλακή είχαμε επιδείνωση και η επιθυμία της φυλακής ήταν να πάρει εξιτήριο! Άφησαν ένα ασθενή κρατούμενο. Δεν είναι το χρηματικό. Είναι ότι κάποτε πρέπει να βάλουν μυαλό οι άνθρωποι σε αυτή τη χώρα. Είναι ξεφτίλα της χώρας να υπάρχει εισαγγελικός λειτουργός που να λέει ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να αντιμετωπιστεί με γυμναστική και διάβασμα».
Για το αν έπαιξε ρόλο η φυλακή: «Έπαιξε ρόλο και δεν το λέω εγώ. Τον εξέτασε νευρολόγος και καθηγητής νευροχειρουργικής. Δεν είχε εμφανίσει τίποτα πριν τη φυλακή και οι άνθρωποι αυτοί λένε ότι η επιδεινώνεται όταν έχει συναισθηματική και σωματική επιβάρυνση. Βλέπουμε τα συμπτώματα. Ο άνθρωπος πρέπει να υποστεί θεραπεία σε νευρολογική κλινική. Δεν είναι δυνατόν να τον αφήνεις εκεί μέσα να κάνει ενέσεις. Οι ιδιαίτερες συνθήκες δεν βοηθούν, θέλει ειδική θεραπεία, προστασία, ηρεμία, για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση και τον υποτροπιασμό. Δεν είναι μία απλή ίωση».
Για την απόφαση: «Η απόφαση θα βγει σε λίγους μήνες. Θα γραφτεί ιστορία, »Υπόθεση Κουταλίδη κατά της Ελλάδας«. Μπορεί να είναι κάτι που αφορά τον οποιονδήποτε αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και οπαδικά θέματα στη μέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου