ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Π. Βαρούχας: Είναι πέναλτι στον Νέτσιντ και αποβολή


Ο πρόεδρος του συνδέσμου Αθηναίων διαιτητών, Παναγιώτης Βαρούχας παραχώρησε δηλώσεις στον Sentra 103,3 προκειμένου να κρίνει τις αποφάσεις του Σπάθα στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ.
Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra 103,3:

Για την διαιτησία του Ηλία Σπάθα στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ: "Επειδή το είδα το παιχνίδι, για μένα υπάρχει πέναλτι στη φάση του 82ου λεπτού. Ο ποδοσφαιριστής των Ιωαννίνων (σ.σ. Μπέριος) κάνει προβολή και αν δείτε του βρίσκει το αριστερό πόδι. Είναι σα να του βάζει τρικλοποδιά και φαίνεται από το πέσιμο του παίκτη. Υπάρχει επαφή στο αριστερό πόδι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ (σ.σ. Νέτσιντ). Ταυτόχρονα είναι και κόκκινη κάρτα. Σωστή η αποβολή γιατί αν δείτε είναι ακριβώς απέναντι από το δοκάρι. Δεν παίρνει την μπάλα πλάγια. Αν δεν ανατραπεί, η επόμενη κίνηση είναι γκολ. Άρα το πέναλτι που έδωσε ο Σπάθας είναι σωστό".
Για τη χρήση βίντεο: "Πάει ο παρατηρητής στα αποδυτήρια και λέει «θα κάνω χρήση βίντεο». Μην κοροϊδευόμαστε τώρα. Ο καθένας που πάει παρατηρητής σε γήπεδο, έχει αφήσει στο σπίτι κάποιον που ξέρει μπάλα, βλέπει την φάση και τον παίρνει τηλέφωνο στο κινητό και του λέει «έγινε αυτό». Δεν είναι αποκάλυψη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μασάω τη γλώσσα μου, ότι είναι θα το πω. Τι πάει να πει... «θα δω το βίντεο και θα κάνω χρήση». Αυτό είναι στάχτη στα μάτια του οποιουδήποτε ή είναι κάτι που το λένε στα αποδυτήρια για τα μάτια του κόσμου. Είναι δυνατόν να είσαι στο γήπεδο και να μην έχεις κάποιον; Αφού όλα τα παιχνίδια τα δείχνει η τηλεόραση".
Για τον θόρυβο που έχει γίνει με ενδεχόμενη τιμωρία του Ηλία Σπάθα από την ΚΕΔ: "Δεν το ξέρω, είναι η πραγματικότητα αυτή; Στην προκειμένη περίπτωση, το είδα το παιχνίδι. Αν δεν το έβλεπα, θα σας έλεγα ότι δεν το είδα. Ο ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται, στο δεύτερο λεπτό σε μία φάση που ο Λούκας και μπαίνει μέσα στην περιοχή, σηκώνει το χέρι του και διαμαρτύρεται ότι είναι οφσάιντ. Και δεν έχει δει ότι συμπαίκτης του στο βάθος, καλύπτει τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Εκεί έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία. Στην αποβολή, η κόκκινη είναι σωστή. Για μένα ο Σπάθας ήταν πολύ καλός".
Για το αν μπορεί η ΚΕΔ να βάλει τον Ηλία Σπάθα στο «ψυγείο»: "Δεν ξέρω πως λειτουργούν. Και ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης δεν πήγε καλά. Τι του έβαλε ο Σπυρόπουλος, δεν ξέρω. Ο παρατηρητής του Ζαχαριάδη ήταν συνάδελφος με τον πατέρα του. Του λέει «χαιρετίσματα στον μπαμπά σου». Δεν είναι περίεργο, είναι ανθρώπινο". Και να σας πω και κάτι άλλο. Μου είχαν κάνει μία ερώτηση μία φορά, «Αν δει ένας διαιτητής έναν πρόεδρο να μην του μιλήσει;». Γιατί να μην του μιλήσει. Λέπρα έχει ο πρόεδρος; Αν ήμουν στην επιτροπή διαιτησίας, θα έκανα ένα κοινό τραπέζι διαιτητών και προέδρων για να υπάρχει μία επαφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου