ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το... ξήλωμα του "Καλλικράτη" αρχίζει από τη ΒΑ Χαλκιδική???
"... το Υπουργείο Εσωτερικών εάν προβεί σε θεσμικές αλλαγές ή αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς ΚΕΔΕ και τις τοπικές κοινωνίες".

Αυτή ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, για το εάν και κατά πόσον έχουν βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν περί διαχωρισμού του Δήμου Αριστοτέλη πριν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Από την απάντηση καταλαβαίνει κανείς ότι το ζήτημα υπάρχει. Η κυβέρνηση με την παρούσα ανακοίνωση αφήνει μεν ανοιχτό το ενδεχόμενο, αλλά δεσμεύεται δε, ότι οποιαδήποτε "θεσμική αλλαγή" και "αναδιάρθρωση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης" θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από κοινού με τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία.

Το ερώτημα που γεννάται και πρέπει να απαντηθεί είναι ποιος ή ποιοι έχουν κινήσει τα νήματα για να δημιουργούνται σκέψεις στην επίσημη πολιτεία για το διαχωρισμό του δήμου.

Θυμόμαστε ότι το ζήτημα τέθηκε δημοσίως σε ομιλία που έκανε στην Ιερισσό στις 4 Δεκεμβρίου ο τέως δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη Μιχάλης Βλαχόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος είναι θετικός σ' αυτό το ενδεχόμενο, όπως είπε, αν στον νέο δήμο που θα προκύψει η δημοτική ενότητα της Μ. Παναγίας ενωθεί μ' αυτήν των Σταγείρων - Ακάνθου...!!!. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο στο 1:12:00)

Μήπως λοιπόν για να καθαρίσει "η ήρα από το στάρι", όπως λέμε, πρέπει  να πάρουν επίσημη θέση επί του θέματος οι εμπλεκόμενοι φορείς της Χαλκιδικής και να μας πουν δημοσίως και υπεύθυνα τι συμβαίνει και ποια... ανωτέρα βία ή ανάγκη είναι αυτή που επιβάλει σκέψεις και προθέσεις διαίρεσης του δήμου, 4 μήνες πριν τις εκλογές; 

Ή κάποιοι παίζουν με τις... πινέζες στη ΒΑ πλευρά της Χαλκιδικής;;;
Τώρα σε ότι αφορά τα φληναφήματα που γράφονται και ακούγονται από την πλευρά των πολέμιων της μεταλλευτικής, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για επιχείρηση αποπροσανατολισμού, καθώς τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής κάλπης τους έδειξαν ποιος έχει πρόβλημα με τη συλλογή των κουκιών (ψήφων) στις εκλογές. Οι ίδιοι...

Πηγή φωτογραφίας alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου