ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Ριβάλντο: Η Βραζιλία δεν μπορεί να οργανώσει Μουντιάλ, θα ντροπιαστεί"

Υπήρξε ένα από τα μεγάλα αστέρια της Βραζιλίας στην τελευταία κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη «σελεσάο» το 2002. Δώδεκα χρόνια αργότερα, η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ,....


οι καθυστερήσεις στα έργα είναι δραματικές και ο Ριβάλντο δεν δίστασε να προβλέψει «στιγμές ντροπής» για τη Βραζιλία, την οποία θεωρεί ανίκανη να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
«Ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε (σ.σ. αναφορικά με τις καθυστερήσεις), αλλά δεν θέλω ξανά να πω τη γνώμη μου γι' αυτό. Εχω πει κι άλλες φορές ότι η Βραζιλία δεν συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για να οργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, η Βραζιλία θα ντροπιαστεί» προέβλεψε ο Ρίμπο, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι ξοδεύει δημόσιο χρήμα για το Μουντιάλ, αφήνοντας στην άκρη πολύ πιο σημαντικά ζητήματα, όπως την εκπαίδευση και την υγεία. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε βιώσει δύσκολα παιδικά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων σάπισαν τα δόντια του (!) λόγω της κακής σίτισης και της ανύπαρκτης ιατρικής βοήθειας.
«Η Βραζιλία έχει πολλά ανοιχτά θέματα όπως στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας και όχι για γήπεδα για το Μουντιάλ. Θα ξοδέψει πολλά χρήματα για έναν και μόνο μήνα» πρόσθεσε ο 41χρονος πρώην άσος Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ο οποίος δεν λέει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, έστω και αν επί της ουσίας είναι παλαίμαχος, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, όπως αναφέρει το sentragoal.gr.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, λοιπόν, ο Ρίμπο έβαλε και πάλι το σορτσάκι και αγωνίστηκε για 62 λεπτά με τη φανέλα της Μότζιμ Μιρίμ, ομάδα της οποίας είναι πρόεδρος. Η συντριβή από τη Σάο Πάουλο (4-0) για το τοπικό πρωτάθλημα ουδόλως τον ενόχλησε, αφού είχε την ευκαιρία να βρεθεί στα ίδια αποδυτήρια με τον γιο του Ριβάλντο Ζούνιορ, έστω και αν αυτός δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή Αΐλτον Σάντος. «Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ήταν στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Το να είμαι δίπλα στον γιο μου στο ξενοδοχείο, στα αποδυτήρια, στο πούλμαν, ήταν ένα προνόμιο. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να ευχαριστήσω τον Θεό» ανέφερε συγκινημένος ο Ριβάλντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου