ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τι ισχύει για άνοδο και πτώση από την Γ' Εθνική! Όλες οι προκηρύξεις...

Τι ισχύει για άνοδο και πτώση από την Γ' Εθνική! Όλες οι προκηρύξεις...
  Αρκετοί έχουν μπερδευτεί αναφορικά με το τι ισχύει σχετικά με την άνοδο αλλά και τον υποβιβασμό από την Γ' Εθνική Κατηγορία. 

Μετά τη νίκη της επί του Ανατόλια η Ασπίδα Ξάνθης έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά έχει ένα ματς περισσότερο από το Ανατόλια και κατά συνέπεια ουσιαστικά είναι στην δεύτερη θέση. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Ασπίδα δεν βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση για να πετύχει, αν και νεοφώτιστη, την άνοδό της στην Β' Εθνική. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη της ΕΟΚ, δεν ανεβαίνει μία ομάδα από κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους της Γ' Εθνικής αλλά δύο, οπότε έχει γίνει το αποφασιστικό βήμα.
Συγκεκριμένα, στην ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Περιόδου 2013-2014 και συγκεκριμένα στο Άρθρο 12, Παράγραφος Γ' υποπράγραφο α' αναφέρεται επί λέξει: "Στην Β' Εθνική ανέρχονται συνολικά οκτώ (8) Σωματεία και συγκεκριμένα ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής κάθε ομίλου (1ος, 2ος, 3ος και 4ος) της Γ' Εθνικής Κατηγορίας".
Επειδή ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος, όπως συνέβη πέρυσι, λόγω αποχωρήσεων ή συγχωνεύσεων ομάδων να προκύψει η ανάγκη να καλυφθούν θέσεις  και να προβιβαστούν ομάδες, για αυτό αμέσως μετά την λήξη των πρωταθλημάτων θα γίνουν αγώνες μπαράζ ανάμεσα στους τρίτους και τους τέταρτους κάθε ομίλου. Συγκεκριμένα αναφέρεται: "Αμέσως μετά την λήξη Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας, θα γίνουν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που έλαβαν την 3η και 4η θέση στον 1ο και 2ο Όμιλο και την 3η και 4η θέση στον 3ο και 4ο Όμιλο, για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας για κάλυψη τυχόν κενών θέσεων στην Β' Κατηγορία στον 1ο ή τον 2ο Όμιλο αντίστοιχα".
Κατά συνέπεια, με τα υπάρχοντα δεδομένα, η Ασπίδα Ξάνθης βρίσκεται κοντά στην απευθείας άνοδο στην Β' Εθνική Κατηγορία ενώ και ο ΓΑΣ Κομοτηνή δικαιούνται να ελπίζει, αλλά μέσω της διαδικασίας μπαράζ, εφόσον πάει καλά σε αυτά και φυσικά εφόσον αδειάσει κάποια θέση στις πιο πάνω κατηγορίες, πράγμα όχι απίθανο (μην ξεχνάμε τι έγινε άλλωστε πέρυσι με αποτέλεσμα να ανέβει η Ελευθερούπολη στην Β' Κατηγορία και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Γ' Εθνική).
Αναφορικά με τον υποβιβασμό τώρα, η προκήρυξη είναι λίγο περίπλοκη αλλά έχουν εκδοθεί από τότε δύο τροποποιητικές, με την τελευταία να είναι αρκετά κατατοπιστική. Αναφέρει λοιπόν η Β' Τροποποίηση της Γ' Εθνικής, αναφορικά με το άρθρο 12 παράγραφο Γ' Υποπαράγραφο γ' που κάνει λόγο για τον υποβιβασμό από την Γ' Εθνική: "Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στην Β' Κατηγορία, υποβιβασμού από την Β' και ανόδου στην Γ' Κατηγορία, τα Τοπικά Πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν συνολικά δώδεκα (12) Σωματεία και από τους 4 Ομίλους και συγκεκριμένα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο οι τελευταίες τρεις (3) Ομάδες". 
Κατά συνέπεια, πέφτουν τρεις. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στην τελευταία θέση δεν δείχνει πλέον να έχει τύχη και μάλλον θα χρειαστεί ένα θαύμα. Σαφώς, θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν ήταν θετικά τα αποτελέσματά του το τελευταίο δεκαήμερο απέναντι σε Απόλλωνα Αρναίας και Τιτάνες Δράμας, δυο ομάδες που επίσης μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

http://thrakisports.gr/

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου