ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

5ος εμφύλιος τελικός στο Champions League- Θυμηθείτε τους 4 προηγούμενους (video)

Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισαν πανηγυρικά τις Μπάγερν Μονάχου και Τσέλσι αντίστοιχα και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του εφετινού Champions League που θα διεξαχθεί την 24η Μαΐου στο "Εστάντιο Ντα Λουζ" της Λισαβώνας. Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία του θεσμού θα πραγματοποιηθεί τελικός ανάμεσα σε δύο ομάδες από την ίδια πόλη. Ωστόσο, εμφύλιους τελικούς, στους οποίους δηλαδή μονομάχησαν ομάδες από την ίδια χώρα, έχουμε παρακολουθήσει άλλες 4 φορές στην ιστορία της διοργάνωσης όπως θα σας υπενθυμίσει το thestival.gr.


http://www.thestival.gr/
Η φετινή θα είναι η δεύτερη χρονιά στην οποία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Champions League δύο ισπανικές ομάδες. Από μία φορά είχαν δύο εκπροσώπους τους στον τελικό η Ιταλία, η Αγγλία και η Γερμανία. O πρώτος τελικός μεταξύ ομάδων από την ίδια χώρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έλαβε χώρα στο Παρίσι το 2000. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε επικρατήσει άνετα της Βαλένθια με 3-0 στον πρώτο ισπανικό τελικό και πρώτο εμφύλιο στην ιστορία της διοργάνωσης, κατακτώντας το 8ο από τα 9 τρόπαιά της.
Το 2003 είχαμε δύο ιταλικές φιναλίστ, με τη Μίλαν να παίρνει τον τίτλο νικώντας τη Γιουβέντους 3-2 στα πέναλτι, στο "Ολντ Τράφορντ" του Μάντσεστερ της Αγγλίας. Το 2008 ήταν η σειρά των Άγγλων, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε νικήτρια με 6-5 στα πέναλτι κόντρα στην Τσέλσι, στο "Λουζνίκι" της Μόσχας. Πέρισυ οι Γερμανοί κατέλαβαν το Λονδίνο και το "Γουέμπλει", όπου η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε με 2-1 της Ντόρτμουντ στον γερμανικό τελικό και στέφθηκε για 5η φορά πρωταθλήτρια Ευρώπης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου