ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ:" ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΑΠ' ΕΔΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι ξεναγήσεις που γίνονται στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως φαίνεται εκτός από ενημέρωση προσφέρουν και έντονες συγκινήσεις σε όσους Μαδεμοχωρίτες συμμετέχουν ανεξαρτήτου ηλικίας.


Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και κουβαλούν ισχυρό συναισθηματικό φορτίο σε όσους τις αντέχουν και δεν γυρίζουν την πλάτη τους σ' αυτές.

 Έρχονται σε συνταξιούχους που γλυκόπικρα θυμούνται πως σκάβοντας με την αξίνα τους τις μεταλλευτικές στοές έχτιζαν με κόπο και ιδρώτα τις δικές τους οικογένειες.

Έρχονται σε νεότερους κατοίκους αυτού του τόπου που επιχειρούν να συνδέσουν τα λόγια και τις περιγραφές των παππούδων και των πατεράδων τους που εργάστηκαν σκληρά για να τους μεγαλώσουν και να τους προσφέρουν παιδεία, αξίες και ιδανικά με την εικόνα που επικρατεί σήμερα στα μεταλλεία και είναι ολότελα προς το καλύτερο διαφορετική.

Αυτό το... "πήγαινε πίσω στο  δύσκολο πλην ιστορικό χθες" και  ταυτόχρονα... "έλα ξανά στο ελπιδοφόρο σήμερα και αύριο" ένιωσαν και οι κάτοικοι του Νεοχωρίου και της Ολυμπιάδας που επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Το περιγράφουν πολύ καλύτερα από εμάς στο βίντεο που ακολουθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου