ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Για όλα τα "καυτά" θέματα του Άρη μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ - "Δεν υπάρχει Γ΄ Εθνική"

Τη σιγουριά του πως ο Άρης τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στη Β` Εθνική εξέφρασε ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ, Παναγιώτης Στεφανίδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σήμερα η διοίκηση του συλλόγου. 
Αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον Άρη αυτή τη κρίσιμη για το μέλλον του συλλόγου περίοδο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Γνωρίζετε όλοι πως έχει προκύψει το τωρινό ΔΣ της ΠΑΕ. Όλα τα άτομα αποτελούν προσωπικές μου επιλογές. Από ανθρώπους που δεν γνωρίζονταν, αλλά με γνώμονα τον ΑΡΗ, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, ώστε ο ΑΡΗΣ να παραμείνει ψηλά.
Εμείς αναλάβαμε τον ΑΡΗ με στόχο την παραμονή της ομάδας. Με όλα όμως όσα έγιναν, βρεθήκαμε με συσσωρευμένα προβλήματα και ελάχιστες προοπτικές.
Κάναμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Είμαστε βέβαια υπό αίρεση, γιατί περιμένουμε την δικαστική απόφαση, που δεν έχει πολλές ελπίδες.
Έχουμε κάνει αρκετά πράγματα. Κάποια θα τα πούμε σήμερα και κάποια λίγο πιο μετά, γιατί ο χρόνος πιέζει. Περνάμε καθημερινές φουρτούνες, αλλά δεν σκύβουμε το κεφάλι.
Σήμερα επισημοποιείται η συνεργασία μας με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που είναι και η πρώτη μας ενέργεια ως διοικητικό συμβούλιο».
Για τον Άγγελο Χαριστέα: «Εκτιμούμε τον Άγγελο Χαριστέα. Η πόρτα άνοιξε τόσο σε αυτόν όσο και σε άλλους παίκτες. Ο Άγγελος είναι πρόθυμος να βοηθήσει τον ΑΡΗ και θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Με τις δυνατότητες και τις ικανότητες του, θα στηρίζει την ομάδα. Δεν αξίζει περισσότερη αναφορά. Υπάρχει επαφή, τον συμβουλεύομαι σε αρκετά πράγματα και είναι μία προσωπικότητα που μπορεί συνεισφέρει σε πολλά ζητήματα».
Για τις ενέργειες τους ως διοίκηση: «Εχουν γίνει πολλές επαφές με πρώην παίκτες. Καμία συζήτηση δεν έχει ολοκληρωθεί. Ολοι ζητούν κάποιες εξασφαλίσεις. Η πρόταση που κάνουμε σε γενικές γραμμές γίνεται δεκτή. Το πρόβλημα είναι το ρευστό, για αυτό αλλάξαμε στρατηγική και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στο χορηγικό. Υπάρχει ενδιαφέρον για την ομάδα μας. Τον ΑΡΗ πολλοί θέλουν να τον στηρίξουν, γιατί θα ανέβει το πρεστίζ τους. Δυστυχώς αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να κλείσουν σε μία εβδομάδα. Στείλαμε σε μια εταιρία πρόσκληση ενδιαφέροντος και χτες μας κάλεσαν στην Αθήνα. Στελεχώσαμε το τμήμα μάρκετινγκ με άτομα της πιάτσας. Εχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τα τυπικά για μια συνεργασία με συγκεκριμένη εταιρία, η οποία θα ανακοινωθεί».
Εχουμε συζητήσεις για την επετειακή φανέλα. Τα έχουμε βρει και στο σχέδιο και λογικά θα είναι η πρώτη συνεργασία που θα ανακοινωθεί.
Το θετικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Αυτό που για εμάς όμως είναι το μεγαλύτερο μέλημα, είναι μέσω δύο μεγάλων χορηγιών, να καλύψουμε μεγάλος μέρος των δαπανών της νέας περιόδου. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έσοδα που μπορεί να έρθουν, θα κατευθυνθούν σε διακανονισμούς και ρύθμιση των χρεών. Θέλουμε μέχρι 30/06 να παρουσιάσουμε στον κόσμο ότι θα δημιουργηθεί ένα ήρεμο αγωνιστικό τμήμα και ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τότε θα είμαστε σε καλύτερη θέση να μιλήσουμε με τους πιστωτές.  Αυτό που εισπράττουμε είναι πως κανένας δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΑΡΗ.
Σε ό,τι αφορά το ρόστερ της ομάδας, θα μιλήσει και ο προπονητής με τους παίκτες. Κάνουμε προσπάθειες να μην έχουμε απώλειες. Δεχτήκαμε δύο προσφυγές. Στη μία περίπτωση θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά συζητάμε ακόμα και να μείνει. Η περίπτωση Τσουμάνη μου ξέφυγε και εμένα προσωπικά. Δεν θέλω όμως να κακολογήσω κανέναν. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Ο Νίκος πήρε μία απόφαση και ήθελε να πάει κάπου αλλού. Τουλάχιστον η συμφωνία έκλεισε συμβιβαστικά και γλυτώσαμε τα δικαστήρια. Από αύριο ξεκινάει ένα κύκλος επαφών με τους παίκτες του ρόστερ και ίσως να έχουμε ευχάριστα νέα.
Εχουμε ξεκινήσει κάποιες επαφές για το τηλεοπτικό, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει και ίσως θα είναι η τελευταία συμφωνία που θα κλείσουμε. Τον ΑΡΗ τσάμπα δεν θέλουμε να τον δώσουμε. Είναι από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα και πρέπει να πάρει αυτό που του αξίζει. Αν δεν βρεθεί κάτι τέτοιο, δεν θα κλείσουμε καμία συμφωνία.
Επίσης θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ΑΡΗΣ Εμπορική και τα μαγαζιά. Μέσω μιας συγκεκριμένης χορηγίας, θέλουμε να διοργανώσουμε ένα μεγάλο φιλικό ή και δύο, στα τέλη Ιουλίου. Να γιορτάσουμε με κάθε περηφάνια τα 100 χρόνια του ΑΡΗ.
Επίσης έχουν ξεκινήσει επαφές και με τη Φούτμπολ Λιγκ. Καλό θα ήταν όταν γράφεται ένα σχόλιο, μην υποτιμάτε τον ΑΡΗ. Μπορεί να είναι πεσμένος, αλλά παραμένει ΑΡΗΣ. Έχπει μια συγκεκριμένη οντότητα. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και έτσι αντιμετωπίζεται από τους πάντες.
Σήμερα έκλεισε μια συμφωνία. Πριν λίγο καιρό δύο άνθρωποι του ΑΡΗ βοήθησαν. Πιστεύουμε πως δεν θα χάσουμε. Από τη Δευτέρα θα αρχίσουμε να ενεργοποιούμε και τον κόσμο, ο οποίος έχει απαξιωθεί. Πρέπει να σταματήσει αυτό.
Δυστυχώς στο επικοινωνιακό μπορεί να μην τα πηγαίνουμε καλά, αλλά θέλουμε να γίνεται κάτι γνωστό, όταν θα είναι έτοιμο. Αυτά τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Δεν μπορούμε να κινηθούμε με άγχος, πίεση και πανικό. Όταν έρθει η ώρα, θα τα ανακοινώσουμε».
Για την Γ’ Εθνική:  «Η ΓΣ των μετόχων θα γίνει τελικά στις 30 Ιουνίου. Για εμάς όμως δεν υπάρχει Γ’ Εθνική. Αλλιώς δεν θα είχαμε λόγο να είμαστε εδώ».
Για το άρθρο 106ια: «Το 106ια δεν δίνει ασφάλεια σε κανέναν από τους πρώην παράγοντες. Τα χρέη θα πάνε πάνω τους. Θα είναι τραγικό να πάμε σε μία απόφαση για τη Γ’ Εθνική, όταν υπάρχει αυτή η προοπτική. Εφόσον πάμε στο άρθρο 106ια, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος θα πάρει την ομάδα. Εμείς θέλουμε να εμφανιστεί ο πρώτος. Οποιος καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά, θα την πάρει και το χρέος θα κυνηγάει τα φυσικά πρόσωπα που το δημιούργησαν. Να μην ακούγονται αοριστολογίες έξω. Και το 106ια έχει κάνει ελκυστικό τον ΑΡΗ. Επίσημη πρόταση δεν έχει έρθει, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και συζητήσεις. Θα είναι εγκληματικό να στείλουμε τον ΑΡΗ στη Γ’ Εθνική, όπου δεν ξέρει αν μπορεί να γίνει η εκκαθάριση και ποιος θα είναι ο εκκαθαριστής. Στην Λάρισα υπήρξαν εμπλοκές. Είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα ανέβουμε στη Β’ χωρίς χρέη;. Δεν πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια;».
Για το πλάνο της διοίκησης και την ΑΜΚ : «Την ΑΜΚ, επειδή είναι μία οδός για να μπορέσει να ξεφύγει ο ΑΡΗΣ, δεν πρέπει να την αποκλείουμε και να την ξεχνάμε. Για να αποφασιστεί, θέλει διαδικασίες για να είναι νόμιμη. Ο,τι κάνουμε πρέπει να είναι με το γράμμα του νόμου, γιατί υπάρχουν δικομανείς ανάμεσα μας. Πρέπει να έχουμε έτοιμες τις διαδικασίες, σε περίπτωση που προκύψει κάτι. Θέλω ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Αν δεν δημιουργήσουμε τα έσοδα που θέλουμε, θα πάμε στη Γ. Αλλά γιατί να μην δημιουργήσουμε έσοδα και να μην το πάρουμε σαν δεδομένο; Εμείς τρέχουμε τα πράγματα από τις 15 Μαΐου και πιστεύουμε πως θα φτάσουμε κάπου. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να φέρουμε αυτά τα έσοδα. Δεν έχουμε τον λόγο να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, αν δεν πιστεύουμε στην πορεία των πραγμάτων.
Για τα πιθανότητες υπαγωγής στο άρθρο 106ια : «Υπάρχει δεδικασμένο για εταιρία που έχει μπει. Είναι μεγάλη και επώνυμη. Μπήκε και προχώρησε κανονικά. Απλά είναι μια διαδικασία που δεν μπορούν να την ακολουθήσουν πολλές εταιρίες στην Ελλάδα. Το νομικό επιτελείο που θα το τρέξει, μπορεί να είναι και επιλογή του ανθρώπου που θα το τρέξει. Δηλαδή του αξιόχρεου επενδυτή».
Για τα χρήματα που χρειάζονται στη Β’ Εθνική :»Γύρω στα 2-2,2 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν πολλά περιθώρια στο μπάτζετ, γιατί τα περισσότερα συμβόλαια είναι χαμηλά. Αυτό το ποσό είναι καθαρά για τις υποχρεώσεις της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ. Μπορεί πάρα πολύ εύκολα να βρεθεί».
Για τον Γιώργο Φοιρό : «Όλα πλέον μπαίνουν σε νέα βάση και συζήτηση. Όλα θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν. Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι που παίξαμε μπάλα. Με αυτό το μοντέλο όμως θα προχωρήσουμε».
Για τα χρέη προς το Δημόσιο: «Υπάρχει πρόβλεψη για το τι θα κάνουμε το Δημόσιο. Μπορεί να υπάρξουν και εξελίξεις. Το παρακολουθούμε πολύ στενά και στόχος είναι τον Αύγουστο η ομάδα να είναι την πρώτη φορολογική ενημερότητα».
Για τον Δήμο Δασυγένη:  «Ένα ευχαριστώ για τοη βοήθεια που μας έδωσε. Τώρα για τις προθέσεις του, δεν μπορώ να μιλήσω. Και αυτός κάθε μέρα με βρίζει και μου λέει να ανακοινώσω κάτι. Είναι οπαδός του ΑΡΗ και ανησυχεί. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον ίδιο και ούτε μου έχει πει κάτι. Μακάρι να έχει κάτι».
Για τις δικαστικές εμπλοκές για τις οποίες έκανε λόγο κ. Σιμόπουλος, σχετικά με το άρθρο 106ια: «Οι δικαστικές εμπλοκές θα είναι περισσότερες στη Γ’ Εθνική»».
Για τον κ. Γαλανό: «Ο κ. Γαλανός εκφράζει μία θέση, που είναι κάθετα αντίθετα με τη δική μας. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να περαπτήσει αυτό το πράγμα. Το θεωρώ καταστροφικό. Εγώ εύχομαι να τα καταφέρουμε και ο κ. Γαλανός να είναι χορηγός μας».
Για το θέμα Ριμπολόβλεφ: «Ηρθαμε σε επαφή με τον κ. Μαργαρίτη και του είπαμε πως είμαστε στη διάθεση του».
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου