ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ? (ΗΧΗΤΙΚΟ)



Αυτό το ερώτημα όπως και πολλά άλλα προέκυψαν ακούγοντας το δήμαρχο Αριστοτέλη σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.


Όπως δήλωσε ο κ. Μίχος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση στην χορήγηση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών από τη διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου είναι "υπηρεσιακής φύσης" και όχι "πολιτικής σκοπιμότητας" και οφείλεται τόσο στις εκκρεμούσες υποθέσεις που έχουν πρωτοκολληθεί πριν την άδεια της Ελληνικός Χρυσός και φυσικά στην υπολειτουργία του συγκεκριμένης διεύθυνσης λόγω αδειών του προσωπικού.

Πραγματικά είναι ευχής έργον να υπάρχουν τόσες μαζεμένες οικοδομικές άδειες στο δήμο μας, καθώς αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Επιπλέον, αποδεικνύεται και εξ αυτού του λόγου περίτρανα για πολλοστή φορά, ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο για καμία άλλη δραστηριότητα, όπως ισχυρίζονται οι “antigold” και παρά τα όσα ανυπόστατα και δυσφημιστικά διαδίδουν εναντίον της.

To αντίθετο μάλιστα. Έγινε σανίδα σωτηρίας και για εκατοντάδες οικοδόμους του δήμου μας, οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν στα μεταλλεία, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να φύγουν από τον τόπο για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Επομένως, ο δήμος μας και εφόσον υπάρχει οικοδομικός οργασμός πρέπει να βρει τον τρόπο για να τρέξουν οι διαδικασίες ελέγχου των φακέλων και οι αυτοψίες που εκκρεμούν, αλλά και για να χορηγηθεί και η άδεια δόμησης των Σκουριών.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος εργαζομένων επιφανείας Γιώργος Χατζής στην ίδια εκπομπή ο φάκελος της άδειας έχει κατατεθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ όπως τόνισε και ο πρόεδρος υπογειτών εργαζομένων Χρήστος Ζαφειρούδας μόλις χορηγηθεί αυτή η άδεια θα γίνουν άμεσες προσλήψεις 350 εργαζομένων, σύμφωνα με δεσμεύσεις της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων είναι πολύ δύσπιστοι με τη στάση του δημάρχου και της υπηρεσίας και πιστεύουν πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα καταγγέλλοντας παράλληλα τις παρελκυστικές τακτικές της δημοτικής υπηρεσίας.

Τέλος αρνητική εντύπωση έκανε σε πολύ κόσμο η ενόχληση που εξέφρασε ο δήμαρχος στην απολύτως ειρηνική και κόσμια παρουσία των εργαζομένων στα γραφεία της πολεοδομίας και τη συγκρίνουν με το γεγονός της μη αντίστοιχης ενόχλησης του όταν «οικολόγοι» ανεβαίνουν στις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν χωρίς να επιδεικνύουν το ανάλογο πρόσωπο, αλλά με χυδαίες βρισιές και προκλητικές ενέργειες σε βάρος των κόσμου που εργάζεται.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Ρ/σ Focus 103,6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου