ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

FIBAEUROPEU18: Η Ελλάδα μας στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης!! (video)

#FIBAEUROPEU18: Η Ελλάδα των ονείρων μας!!!

Άλλη μία βραδιά, όπου κράτησαν την υπόσχεσή τους και έκαναν κατάθεση ψυχής!


Αυτήν την φορά, χρειάστηκε μάλιστα να ανατρέψουν την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εις βάρος τους, προκειμένου να κερδίσουν τη δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ηλικία αυτή. Και παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, είχαν τα ψυχικά αποθέματα, κερδίζοντας σε ένα παιχνίδι-«θρίλερ» για δεύτερη συνεχόμενη φορά τους Τούρκους σε αυτό το τουρνουά με 64-61. Και πλέον, είναι στην κορυφή της Ευρώπης!!!

Σημαντική ήταν η συνεισφορά ουκ ολίγων παικτών στην ολική επαναφορά, μιας και η διαφορά εναντίον μας είχε φτάσει και στο -14, με μεγάλο πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος υπέγραψε την νίκη από τη γραμμή των βολών στο φινάλε και είχε συνολικά 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Μαζί και ο Γιώργος Παπαγιάννης, με άλλο ένα double-double 12 πόντων και 15 ριμπάουντ, με τους Σκουλίδα και Μιλεντίγεβιτς που έδωσαν «ενέσεις» σε κρίσιμα σημεία να πετυχαίνουν από 8 πόντους, με τον πρώτο μάλιστα να προσθέτει 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο ηγέτης των Τούρκων, Φουρκάν Κορκμάζ, αυτή την φορά εμφανίστηκε και είχε 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δε θα αρκούσαν ούτε αυτά, όμως, σε μία κατά τα άλλα «χρυσή γενιά» Τούρκων με μεγάλες προοπτικές, ούτε και οι πόντοι των των Ούλκερ (13), Τασκιράν (12) και Αλ (10). Τώρα... ήταν η δική μας σειρά!

hellas-panigiriki-telikos

Το φιλμ
Το ξεκίνημα, ήταν μία «μάχη» μεταξύ... Τουρκίας και Χαραλαμπόπουλου, με τον διεθνή φόργουορντ να απαντά στους Αλ και Κορκμάζ (5-5 στο 3'). Τότε, ένα γρήγορο 0-5 των Γιουτσερβέν και Ντουρμάζ ήρθε να δώσει τον έλεγχο στην Τουρκία, η οποία είχε ξανά τη λύση έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων με τον Ούλκερ, στο 4-0 των Φλιώνη και Παπαγιάννη, «σπάζοντας» μετά το 9-10 μία επιθετική «σιγή» 1.5 λεπτού (9-13 στο 8'). 

Οι παίκτες του Ντερίν, δε θα σταματούσαν εκεί, με τους Κορκμάζ και Τασκιράν να αυξάνουν το σερί σε 0-9, δημιουργώντας «διψήφια» διαφορά για την ομάδα του (9-19 στο 9'). Ο Δίπλαρος έδωσε τότε «ανάσα» στην Εθνική με τρίποντο, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (12-19).

Ο Μουράτος με λέι-απ θα ξεκινούσε θετικά τη δεύτερη περίοδο για την Ελλάδα, αλλά δύο ακόμη τρίποντες «βόμβες» των Αλ και Ούλκερ θα έφερναν ξανά σαφές προβάδισμα στους Τούρκους, με την κυκλοφορία της μπάλας να είναι εξαιρετική και πάντα να υπάρχουν ελεύθεροι παίκτες (14-25 στο 12'). Ο Δίπλαρος, αμέσως έδωσε άλλη μία λύση στην Εθνική, για να ακολουθήσει ένα «κενό» σκοραρίσματος άνω του 1.5 λεπτού, μέχρι να αναλάβει δράση ο Χαραλαμπόπουλος.

 Ο ίδιος, με προσωπικό 5-0 θα έφερνε μετά από αρκετή ώρα την Ελλάδα αρκετά κοντά στο σκορ (21-25 στο 16'). Ο Ούλκερ, όμως, θα σταματούσε την ελληνική «επέλαση», για να αλλάξει ξανά το μομέντουμ το αντιαθλητικό φάουλ του Δίπλαρου στον Κορκμάζ. Ο Τούρκος «αστέρας» το πήρε προσωπικά και με έξι συνεχόμενους πόντους για την ομάδα, μεγάλωσε ξανά την «ψαλίδα» σε διψήφια επίπεδα (23-33 στο 18'). 

Ο ίδιος παίκτης θα πρωταγωνιστούσε και στο τέλος του ημιχρόνου, διαμορφώνοντας το σκορ του, με την Ελλάδα να έχει σαφές πρόβλημα επιθετικό, καθώς οι αντίπαλοί μας φάνηκαν αρκετά καλά διαβασμένοι στο επιθετικό παιχνίδι ειδικά των Χαραλαμπόπουλου και Παπαγιάννη, παρότι ο πρώτος είχε σκοράρει 10 πόντους (25-37).

Ο Ούλκερ «εκτόξευσε» τη διαφορά για πρώτη φορά στο +14 για την ομάδα του, αλλά τότε ξεκίνησε αντεπίθεση από τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου. Προεξάρχοντος του Σκουλίδα, η Εθνική έκανε σερί 10-0, στο οποίο Χαραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης έδωσαν επίσης λύσεις, φέρνοντας την ομάδα ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση του προβαδίσματος (35-39 στο 25'). Ο Μπαιράκ «έσπασε» το σερί, αλλά ο Παπαγιάννης με καλάθι του και 1/2 βολές μείωσε σε απόσταση τριπόντου (38-41 στο 26'). 

Το μομέντουμ ευνοούσε την Ελλάδα, αλλά Μπαιράκ, Κορκμάζ και Αλ έπιασαν ξανά στον «ύπνο» την άμυνά μας, φέρνοντας άμεσα τη διαφορά στους 10 πόντους και πάλι (38-48 στο 28'). Στο υπόλοιπο διάστημα της τρίτης περιόδου, καμία ομάδα δε σκόραρε εντός παιδιάς, με τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη βέβαια να μειώνουν από τη γραμμή των βολών (41-48).

Αυτή η διαφορά, όμως, αποτέλεσε προϋπόθεση άλλης μίας αντεπίθεσης. Ο Μιλεντίγεβιτς ξεκίνησε και... ολοκλήρωσε το σερί που ισοφάριζε επιτέλους το ματς, με τη συνδρομή του επιβλητικού Παπαγιάννη (48-48 στο 33'). Ο Τασκιράν θα έδινε λύσεις για την Τουρκία από την περιφέρεια, αλλά απάντησαν αναλόγως οι Χαραλαμπόπουλος και Σκουλίδας (54-54 στο 35:30"). Κάπου εκεί, θα έμπαινε σε θέση οδηγού η Ελλάδα, πάλι με... υπογραφή Μιλεντίγεβιτς (57-54 στο 36'). 

Στα επόμενα δύο λεπτά δεν υπήρξε σκορ, με την τύχη να ευνοεί τον Ούλκερ, ο οποίος χάρη σε καλάθι... με πλάτη και εύστοχη συμπληρωματική βολή από το φάουλ του Παπαγιάννη, θα ισοφάριζε. Ο διεθνής σέντερ θα έπαιρνε, ωστόσο, «το αίμα του πίσω», με κάρφωμα ύστερα από ασίστ του Δίπλαρου (59-57 στο 38').

Αμφότερες οι πλευρές ήταν νευρικές στο επόμενο διάστημα, για να φτάσουμε στα 20 δεύτερα πριν το τέλος, όπου ο Κορκμάζ σούταρε μετά από προσποίηση ελεύθερος για τρεις, αλλά αστόχησε. Υποχρεωτικά, οι Τούρκοι έκαναν δύο φάουλ για να φέρουν τους διεθνείς μας στις βολές, όπου ο Χαραλαμπόπουλος ήταν ψύχραιμος, με 17 δεύτερα για το φινάλε (61-57). 

Αμέσως μετά την επαναφορά των Τούρκων, όμως, ύστερα από το τάιμ-άουτ του Ντερίν, ο Τασκιράν σκόραρε με λέι-απ (61-59 στο 39:50"). Ο Δίπλαρος πήγε στη γραμμή και σκόραρε σε 1/2 βολές, για να γίνει αμέσως φάουλ στον Αλ, ο οποίος ήταν απόλυτα ψύχραιμος, με 6 δευτερόλεπτα για την εκπνοή (62-61). 

Οι Τούρκοι στέλνουν στη γραμμή τον Χαραλαμπόπουλο που είναι εύστοχος στο επόμενο δευτερόλεπτο (64-61). Το ακόμη καλύτερο, ήταν η ελληνική άμυνα με τον Μουράτο να κάνει φάουλ στον Κορκμάζ με 0.6 δεύτερα να απομένουν. Ο ίδιος έχασε και τις δύο βολές. Η Ελλάδα είναι στην κορυφή της Ευρώπης!!!

papagiannis-charalampopoulos-hellas-tourkia

Διαιτητές: Ρίζικ (Ουκρανία), Ματζόνι (Ιταλία), Καρντούμ (Κροατία)
Δεκάλεπτα: 12-19, 25-37, 41-48, 64-61

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3, Ντουζίδης, Μιλεντίγιεβιτς 8, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Μουράτος 2, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 6, Σκορδάς, Παπαγιάννης 12 (15ρ), Χαραλαμπόπουλος 23 (8ρ)

Τουρκία (Ντερίν): Αλ 10, Γιλμάζ, Οντσέλ, Τασκιράν 12, Ούλκερ 13, Μπερίσα, Κορκμάζ 15, Ντουρμάζ 3, Γκαζί 2, Μπαϊράκ 4, Γιουρτσεβέν 2, Τουντς

hellas-exedra-me-tourkia



http://www.basketblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου