ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

"Το κοινωνικό έργο του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη"

Με την υποστήριξη του "Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη" πάνω από 100 άτομα, κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία τους στην ιστορική τους πατρίδα. Τι δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.
Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ιβάν Σαββίδη αναφέρονται τα εξής:

"Οι Έλληνες του Ροστόφ οργάνωσαν πρόγραμμα αποκατάστασης για τις οικογένειες των συμπατριωτών τους που ζουν στις εμπόλεμες περιοχές στη νότιο-ανατολική Ουκρανία.
Με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη» πάνω από 100 άτομα, κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία τους στην ιστορική τους πατρίδα.
Για δύο εβδομάδες οικογένειες με παιδιά, που έχουν χαμηλά εισοδήματα, από περιοχές της συμπαγούς διαμονής των Ελλήνων (Γκόρλοβκα, Χαρτζίσκ, Ζουγκρές, Ραζντόλνογιε, Νόβι Σβετ, Σταρομπέσεβο, Ντοκουτσάγιεβσκ, καθώς και από το Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη) ξεκουράστηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες στο Αιγαίο Πέλαγος.
«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη χώρα μας, όπου ασταμάτητα πυροβολούν, αυτό το ταξίδι μας βοήθησε ψυχολογικά. Λίγο αποσπαστήκαμε απ’ αυτά που συμβαίνουν τώρα στην Ουκρανία», λένε η Ελένη και η Ειρήνη Μπελοούσοβα, μέλη της ελληνικής κοινότητας της Γκόρλοβκα.
Το πρόγραμμα βοήθειας στους Ουκρανούς συμπατριώτες από τους Έλληνες της Ρωσίας ξεκίνησε το 2014. Στη νότιο-ανατολική Ουκρανία πολλές φορές στάλθηκε ανθρωπιστική βοήθεια. Πέρισυ για τους Έλληνες της Ουκρανίας διοργανώθηκαν προγράμματα αποκατάστασης στην Ελλάδα και στην Κριμαία. Σε τακτική βάση παρέχεται βοήθεια στην επανεγκατάσταση των προσφύγων από τη ζώνη των συγκρούσεων και στην απασχόλησή τους.
Περίπου το 90% της ελληνικής Διασποράς της Ουκρανίας ζει στα νότιο-ανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων της Ρωσίας, Ιβάν Σαββίδη, οι Έλληνες του Ροστόφ ως άμεσοι γείτονες, δεν μπορούσαν να παραμείνουν αδιάφοροι στα προβλήματα των συμπατριωτών τους.
«Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην γειτονική χώρα είναι αμείλικτος πόνος για μας: άνθρωποι σκοτώνονται, καταστρέφονται τα σπίτια τους, δεν έχουν χρήματα να ζήσουν. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με τις ρωσικές αρχές και το ελληνικό κράτος για την παροχή βοήθειας στους Έλληνες, οι οποίοι ζουν σε εμπόλεμη ζώνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στις πιο φτωχές οικογένειες, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα, την ησυχία και την ασφάλεια, να μην ανησυχούν οι άνθρωποι για τις ζωές των παιδιών τους και να μπορούν χωρίς τον φόβο να βρίσκονται στους δρόμους», - είπε ο κ. Σαββίδης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου