ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Οι συμβουλές της Ντόρτμουντ στους οπαδούς της ενόψει Τούμπας- Ο κίνδυνος επεισοδίων με ΠΑΟΚτσήδες λόγω Άρη

"Οι φίλαθλοι της  Ντόρτμουντ δεν έχουν αδελφοποιηθεί με τους φιλάθλους του Άρη . Μόνο μερικές εκατοντάδες φίλοι της Ντόρτμουντ λόγο των κιτρινόμαυρων χρωμάτων" .

Η διοίκηση της Ντόρτμουντ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επισημαίνει στους οπαδούς της που θα βρεθούν στην Τούμπα για τον αγώνα της Πέμπτης (1/10) με τον ΠΑΟΚ, τι πρέπει να προσέξουν.

Ο κίνδυνος επεισοδίων λόγω Άρη
Αρχικά τονίζει πως το συγκεκριμένα παιχνίδι χαρακτηρίζεται «εκρηκτικό» λόγω της φιλίας που έχουν καλλιεργήσει μερικοί οπαδοί του συλλόγου με οπαδούς του Άρη, που έχει επίσης κιτρινόμαυρα χρώματα και είναι ο μεγάλος αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Σε αυτό το σημείο αναφέρεται πως στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης απαγορευόταν η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών λόγω των επεισοδίων στο παρελθόν, ενώ γίνεται λόγος και για τον υποβιβασμό του Άρη που έχει ως συνέπεια να μην αναμετρούνται οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης μεταξύ τους τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι Γερμανοί τονίζουν πως πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορεί να δουν τους οπαδούς της Μπορούσια ως «αδελφούς» αυτών του Άρη, παρότι όπως υποστηρίζουν, επαφή με τους φιλάθλους του Άρη έχουν μέχρι σήμερα μόνο μερικές εκατοντάδες φίλοι της Ντόρτμουντ. Επίσης, αναφέρουν ότι υπάρχει ο φόβος να θεωρηθεί ως ένδειξη αδελφοποίησης η χρήση του γηπέδου του Άρη από την Ντόρτμουντ για προπόνηση ενόψει του αγώνα, αλλά οι ιθύνοντες των Γερμανών επισημαίνουν πως αυτό θα συμβεί διότι δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος διαθέσιμος.
Οι συμβουλές που δίνονται είναι οι εξής:
Μένοντας στην πόλη να φοράτε ουδέτερα χρώματα. Τα κιτρινόμαυρα μπορεί να προκαλέσουν επίθεση.
Μην επιλέξετε ξενοδοχεία κοντά στο γήπεδο της Τούμπας ή σε συνδέσμους του ΠΑΟΚ που υπάρχουν σε όλη την πόλη.
Το βράδυ πριν από το παιχνίδι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Όχι δυνατές φωνές μέσα στο κέντρο της πόλης
Επιπλέον, η Ντόρτμουντ, η αστυνομία και ο ΠΑΟΚ έχουν συμφωνήσει για κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι οπαδοί στη Θεσσαλονίκη:
«Σημείο συνάντησης των οπαδών είναι ο «Λευκός Πύργος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι οπαδοί μας που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, θα λαμβάνουν μόνο μία πλαστή απόδειξη και επιβεβαίωση έκδοσης εισιτηρίων. Το εισιτήριο εισόδου στο γήπεδο θα υπάρχει μόνο στο σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη
Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ πριν τις 20:30 τοπική ώρα θα πρέπει να έχουν μπει στο γήπεδο, αλλιώς η αστυνομία δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια.
Το γήπεδο ανοίγει στις 19:00.
Έλληνας πολίτης με ελληνικό διαβατήριο δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στην περιοχή. Θα υπάρξει προσωπικός έλεγχος και έλεγχος ταυτότητας πριν από την είσοδο.
Επομένως, σας παρακαλούμε να έχετε σε κάθε περίπτωση την ταυτότητα μαζί σας.
Επίσης απαγορεύονται οι σημαίες, μπλουζάκια, φουλάρια κλπ του Άρη. Αυτά θα λαμβάνονται από την Υπηρεσία Ασφαλείας, θα μένουν κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο και θα τα παίρνετε πίσω μετά το παιχνίδι.
Τα κοντάρια και τα μεγάφωνα απαγορεύονται.»
Παρακάτω υπάρχουν κάποιες επιπλέον συμβουλές:
«Η συνάντηση πριν από το παιχνίδι θα είναι ανοιχτή από το μεσημέρι, όπου θα υπάρχουν  γεύματα και ποτά. Η αστυνομία πιθανότατα θα εξασφαλίσει την περιοχή μαζικά, οπότε θα είναι πολύ ασφαλής.
Από τις 18:30 τα λεωφορεία θα φέρνουν τους οπαδούς μας σε ομάδες στο γήπεδο. Πριν από την επιβίβαση των λεωφορείων θα ανταλλάσσετε το κουπόνι σας, ώστε να πάρετε ένα έγκυρο εισιτήριο.
Τα λεωφορεία θα πηγαίνουν μεμονωμένα στο γήπεδο. Το πλησιέστερο λεωφορείο θα ακολουθεί μόνο όταν όλα οι προηγούμενοι αναβάτες θα είναι στο γήπεδο.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται έξω από το γήπεδο από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Στην κερκίδα δίπλα στη γωνία καθίσει θα κάθονται παιδιά και οικογένειες. Σας παρακαλούμε να μην ξεσπάσετε την απογοήτευσή σας σε αυτούς τους ανθρώπους.»

http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου