ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στο zougla.gr

«Με την κυβέρνηση δεν υπήρχε ποτέ ουσιαστικός διάλογος για τις εξορύξεις στις Σκουριές»
«Με την κυβέρνηση δεν υπήρχε ποτέ ουσιαστικός διάλογος για τις εξορύξεις στις Σκουριές»



Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο zougla.gr ανέλυσε τις θέσεις της εταιρίας σχετικά με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εξορύξεων στη Χαλκιδική, γεγονός που οδήγησε τους εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και σε μπαράζ έντονων διαμαρτυριών σε Χαλκιδική και Αθήνα.

Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος θεωρεί ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος με την κυβέρνηση γύρω από τα ζητήματα λειτουργίας της εταιρίας, και η αναστολή των εργασιών αποτελεί μια «πολιτική απόφαση» που λήφθηκε… μονομερώς. 

«Με την κυβέρνηση οι συναντήσεις μας ήταν εθιμοτυπικές, ποτέ δεν ήρθαν να δουν αυτό που κάνουμε από κοντά ούτε δημιούργησαν τεχνικές επιτροπές ελέγχου που έλεγαν. Ξαφνικά, και χωρίς ουσιαστικά να συζητήσουμε, πήραν μια απόφαση και ανέστειλαν τις εργασίες μας. Η απόφαση της αναστολής βασίζεται σε κάποιες δοκιμές, οι οποίες έγιναν από την εταιρεία στη Φινλανδία και όχι στην Ελλάδα, όπως θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα έπρεπε, κάποιες δοκιμές που αφορούν σε εργασίες που θα γίνουν σε 8 χρόνια!

»Μια κυβέρνηση που δεν έχει λόγο να αντιδικήσει με μια εταιρεία, τη φωνάζει και κάνουν διάλογο, εμείς είμαστε ανοιχτοί αν πάσα στιγμή να παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία και να συζητήσουμε όλες ανεξαιρέτως τις λύσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δείτε τη συνέντευξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου