ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στον εκτελεστή της Λίζας

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στον άνδρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ με την καραμπίνα του στις 2 Φεβρουαρίου 2012 την αδέσποτη σκυλίτσα Λίζα στην αυλή της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στον Μανταμάδο Λέσβου μπροστά στα μάτια του πατέρα Χρήστου, τον οποίο ο δράστης απείλησε όταν εκείνος του ζήτησε το λόγο.
Μετά από 2,5 χρόνια και αρκετές αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης ο δράστης καταδικάστηκε τελικά στις 4 Ιουνίου του 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης με χρηματική ποινή 5.250 ευρώ και ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ψευδείς ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό για την εκτέλεση του ζώου. Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» που από την πρώτη μέρα συντάχθηκε αμέριστα στην προσπάθειά  να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Λίζα. 
Το περιστατικό της εκτέλεσης
Κάποιο από τ’ αδέσποτα που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο της Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στον Μανταμάδο Λέσβου γαύγισε στον δράστη, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση απείλησε τον πατέρα Χρήστο που φροντίζει εκεί τα ζώα, ότι θα πάει να φέρει την καραμπίνα του να τα σκοτώσει. Όπως κι έπραξε. Μετά από λίγη ώρα επέστρεψε με την καραμπίνα στο χέρι εκτελώντας εν ψυχρώ την αδέσποτη σκυλίτσα Λίζα που ήταν μόλις 10 μηνών. Τα σκάγια παρ’ ολίγο να τραυματίσουν τους προσκυνητές, δυο εκ των οποίων κατέθεσαν αργότερα ως μάρτυρες στην Αστυνομία.
Στη συνέχεια ο δράστης κινήθηκε απειλητικά προς τον πατέρα Χρήστο, ο οποίος όπως αποκάλυψε αργότερα φοβήθηκε για τη ζωή του. Ευτυχώς ο στρατιωτικός Μιχαήλ Φαρσακόπουλος, ο οποίος είδε τι συνέβη, μπήκε στη μέση κι απώθησε τον δράστη προστατεύοντας τον πατέρα Χρήστο.
Ο ιερέας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής Λέσβου και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Φαίνεται όμως ότι ο εκτελεστής της Λίζας ενημερώθηκε για την αυτεπάγγελτη μήνυση και φρόντισε να κρυφτεί αποφεύγοντας έτσι τη σύλληψη του.
Η Λίζα δικαιώθηκε 
Η καταδίκη του δράστη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης με χρηματική ποινή 5.250 ευρώ και ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, αλλά και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του επέβαλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου δικαίωσαν τη Λίζα, αλλά και τον πατέρα Χρήστο που παρά τις απειλές και τις πιέσεις που δέχθηκε από τους συγγενείς του δολοφόνου και από πολλούς συντοπίτες του, εκείνος δεν απέσυρε την καταγγελία και συνέχισε τον αγώνα του για να μην μείνει ατιμώρητος ο εκτελεστής.  

http://istoriesadespoton.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου