ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...


Δεν υπάρχει πιο χαρούμενη εργασιακή Δευτέρα από τη σημερινή για χιλιάδες κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας ανοίγουν ξανά τις πύλες τους μετά από 43 μέρες για να υποδεχθούν όλον αυτόν τον κόσμο που πάλεψε και θα συνεχίζει να παλεύει για να παραμείνουν ανοιχτά και παραγωγικά.


Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τις 24 Αυγούστου βρίσκονται έξω από τα εργοτάξια, περιμένοντας την ολοκλήρωση των τυπικών μερών αυτής της διαδικασίας. Αμιγώς γραφειοκρατικής αφού απαιτείται η γνωστή διακίνηση χαρτιών από την εταιρεία προς τις υπηρεσίες του δημοσίου και τούμπαλιν, όπως είναι η επιθεώρηση εργασίας και την επιθεώρηση περιβάλλοντος.

Σίγουρα αυτό αναμένεται να γίνει ή αύριο ή το αργότερο μεθαύριο. Όλος ο κόσμος θα ήθελε να είναι αυτό το τελευταίο.. εμπόδιο που ορθώνει η Ελληνική πολιτεία απέναντι σε μια παραγωγική δραστηριότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία επί αιώνες.

Γνωρίζει όμως ο μεταλλευτικός κόσμος ότι οι φανατικοί πολέμιοι της μεταλλείας που έχουν παρεισφρήσει και μέσα στον κρατικό μηχανισμό (και ενώ θέλουν έσοδα για τα ταμεία του, δεν δημιουργούν τις ευνοϊκές συνθήκες για κάτι τέτοιο), δεν θα σταματήσουν τον πόλεμο που διεξάγουν παρά τις αλλεπάλληλες δικαιώσεις από το ΣτΕ. Και η κοινωνία όμως από την πλευρά της είναι πλέον έτοιμη και ικανή να προστατέψει τα κεκτημένα αιώνων. 

Ως γνωστόν, την περασμένη Παρασκευή το ΣτΕ, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στάθμισαν την βλάβη που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και τους λόγους δημοσίου συμφέροντος που επικαλείται το Ελληνικό Δημόσιο και τελικά ανέστειλαν την απόφαση του περασμένου Αυγούστου με την οποία ανεστάλη η λειτουργία των μεταλλείων.

Καλή επιστροφή σ' όλον τον κόσμο, χωρίς άλλες διακοπές και καθυστερήσεις που δεν ωφελούν κανένα. Ακόμη και αυτούς που έχουν στηρίξει την ύπαρξη τους κουβαλώντας μια στείρα άρνηση απέναντι στα μεταλλεία.

http://politesaristoteli.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου