ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Αποκατάσταση περιβάλλοντος:Από λίμνες τελμάτων σε χώρο πρασίνου στην Ολυμπιάδα! (video)

 
Στην  τοποθεσία Ολυμπιάδα στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, η " Eldorado Gold" έχει την επίβλεψη ενός από τα μεγαλύτερα έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη χώρα.

Olympias απορριμμάτων κατεργασίας
Οι μεταλλευτικές δραστηριότητες από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του έργου, άφησαν πίσω περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων. Η Εταιρία κάνει αποκατάσταση 26,5 εκταρίων γης, έκταση ίση με το μέγεθος 35 γηπέδων ποδοσφαίρου περίπου, με στόχο την επιστροφή της κοιλάδας της Ολυμπιάδας, σε μια καταπράσινη περιοχή.
003 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ apothesis limatwn (2)
Τα παλιά υπολείμματα θα  επανεπεξεργαστούν, και θα αποκατασταθεί το έδαφος στην περιοχή, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει βλάστηση. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, έχουν ολοκληρωθεί δοκιμές με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να προσδιοριστεί ποια ενδημικά φυτά ταιριάζουν καλύτερα στην περιοχή.
Olympias Φυτώριο
Olympias Φυτώριο
Το έργο αποκατάστασης απαιτεί πολλά φυτά. Το φυτώριο των 15 εκταρίων, ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε οικόπεδο το οποίο αποκαταστάθηκε από την Eldorado. Ποτίζεται με νερό από τα ορυχεία της περιοχής. Τα φυτά περνούν από μια καινοτόμο διαδικασία «σκλήρυνση», στην οποία έχουν μείνει χωρίς λίπασμα, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις ατελείς συνθήκες ανάπτυξης των φυτών που βρέθηκαν έξω από την εργοστασιακή περιοχή, για να αυξήσουν την πιθανότητα επιβίωσής τους. Μετά από αυτή τη διαδικασία, φυτεύονται στο χώρο.
Δείτε το βίντεο που δείχνει το έργο αποκατάστασης που γίνετε στην Ολυμπιάδα.
http://metallorihi-metalleia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου