ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Με "διαταγή" του Μαρινάκη μέτρησε το γκολ του Καμπιάσο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;

Αυτά λέει ο κανονισμός για το γκολ του Ολυμπιακού (pics)
Η φάση είναι γνωστή σε όλους. Ο Καμπιάσο σουτάρει έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει δίπλα από τον Τσόρι, ο οποίος είναι εκτεθειμένος και καταλήγει στα δίχτυα του Στιλ. Ο βοηθός σηκώνει τη σημαία για οφσάιντ, όμως, ο διαιτητής Κύζας έχει διαφορετική άποψη και δείχνει σέντρα. 


Και φυσικά, η κρίση του ρέφερι είναι αυτή που μετράει πάνω απ όλα σε μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. 

Η φάση δεν είναι εύκολη, καθώς όλα γίνονται γρήγορα. Αν ανατρέξουμε, όμως, στους κανονισμούς της ΕΠΟ, θα διαπιστώσουμε ότι ο Κύζας κάνει λάθος και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Στη σελίδα 114 και στο γράφημα που ακολουθεί, αναφέρονται τα εξής: «Ενας επιτιθέμενος που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (Α), εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Πρέπει να τιμωρηθεί γιατί εμποδίζει έναν αντίπαλο από το να «παίξει» την μπάλα, ή από το να είναι σε θέση να «παίξει» την μπάλα. 
inner

Ετσι ακριβώς έγινε και η φάση του γκολ των «ερυθρόλευκων», με τον Τσόρι, άθελά του, να εμποδίζει το οπτικό πεδίο του Στιλ και την μπάλα να μπαίνει γκολ. Δύσκολη, ξαναγράφουμε φάση, που πιθανότατα χρειάζεται δυο και τρία ριπλέι. Ο κανονισμός, όμως, είναι ξεκάθαρος. 



Σε ποια περίπτωση δεν θα ήταν οφσάιντ; Στην παρακάτω που αναλύει ο κανονισμός, στη σελίδα 115 της ΕΠΟ: «Ένας επιτιθέμενος που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ (Α), δεν εμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, ούτε μαρκάρει έναν αντίπαλο για μπάλα». 
inner

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου