ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

"Υπάλληλοι της ΕΠΟ με μισθούς...Προέδρου της Δημοκρατίας!"

Στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, στις 10 Απριλίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονής, εν μέσω των συζητήσεων με τη FIFA με αφορμή την απόφαση για οριστική διακοπή του κυπέλλου, αναφέρθηκε σε στελέχη της ΕΠΟ, γαντζωμένα στις καρέκλες τους με αμοιβές 10.000 ευρώ το μήνα, ανάλογες με του Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα πρέπει να απεμπλακούν.
Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε πει: «Αν υπάρχει διάθεση και βούληση μπορούμε να λύσουμε προβλήματα και να απεμπλακούν κάποιοι που είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες τους και απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς.(…) Δεν γίνεται να ακούμε τέτοιους μισθούς στην ΕΠΟ. Υπάρχουν διοικητικά στελέχη που αμείβονται με 10.000 ευρώ, μισθός ανάλογος του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Αυτά είναι χρήματα που πρέπει να επιστρέφονται στο ποδόσφαιρο για την ανάπτυξή του…». Το θέμα των δυσθεώρητων μισθών που απολαμβάνουν, κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού, διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ, την ίδια στιγμή, που Ενώσεις διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τη διοίκηση Γκιρτζίκη για «οικονομικό αποκλεισμό» και παραβίαση του καταστατικού, θίγει  non paper, που εστάλη σε βουλευτές και επισημαίνει τα, κατά τη γνώμη του συντάκτη «κακώς κείμενα», που διαχρονικά συμβαίνουν στην ομοσπονδία.

 Συγκεκριμένα, τη διάρθρωση των οργάνων και του ΔΣ από προέδρους των Ενώσεων, τις προσλήψεις στην ΕΠΟ συγγενών, προέδρων Ενώσεων, πρώτου και δεύτερου βαθμού και τις υψηλές αμοιβές που απολαμβάνουν  συγκεκριμένα πρόσωπα που «είναι  εκτός  της  πλειοψηφίας  των  υπαλλήλων  της  Ε.Π.Ο.,  εκτός  της  συλλογικής  σύμβασης  εργασίας και έχουν  ατομικές  συμβάσεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Στο non paper γίνεται μνεία σε πρόσωπα και στα εισοδήματά, που φέρονται να έχουν κατά το έτος 2014. 

Σύμφωνα με τον συντάκτη της επιστολής υπάρχει στέλεχος της ομοσπονδίας με εισοδήματα 153.869,46 ετησίως (δηλαδή 12.822,45  το  μήνα). Αναφέρονται δύο ακόμα στελέχη με έσοδα 120.000 και 129.638,35 ευρώ ετησίως (δηλαδή περίπου 10.000 ευρώ το μήνα), ένα στέλεχος γένους θηλυκού που φέρεται να έχει ετήσιο εισόδημα περίπου 4.000 ευρώ το μήνα, ενώ τέλος γίνεται αναφορά σε ακόμα δύο πρόσωπα, το ένα εκ των οποίων αναφέρεται πώς έχει συνταξιοδοτηθεί, με επίσης πολύ υψηλά εισοδήματα της τάξης των επτά και εννέα χιλιάδων ευρώ το μήνα.

 «Η  πλειοψηφία  των  Ενώσεων  δεν  γνωρίζουν  τις  πιο  πάνω  οικονομικές  απολαβές  των  συγκεκριμένων  υπαλλήλων,  όταν  η  τελευταία  οικονομική  ενίσχυση  των  Ενώσεων  ήταν  4.000    από  τα  ταμεία  της  Ε.Π.Ο.  μετά  από  μεγάλο  χρονικό  διάστημα ( από  το  ποσόν  αυτό  αποκλείστηκαν  Ενώσεις  μη  προσκείμενες  στο  σημερινό  καθεστώς  της  Ε.Π.Ο. )», αναφέρει ο συντάκτης του ανεπίσημου εγγράφου αμέσως μετά την παράθεση των στοιχείων.


Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου