ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

"Γνωριμία με τους αντιπάλους του Στρατωνίου στα μπαράζ για την Γ' Εθνική" ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα ξεκινά η ιστορία του ποδοσφαίρου της Αλμωπίας με αφετηρία το 1926 και πρώτο ποδοσφαιρικό σύλλογο την Αναγέννηση Αριδαίας και χρώματα τα κιτρινόμαυρα .



Ο σύλλογος συγκεντρώνει στις τάξεις του ότι καλύτερο υπάρχει στην περιοχή από έμψυχο υλικό και κάνει έντονη την παρουσία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας , η οποία διακόπτεται αναγκαστικά λόγω πολέμου .
Με πράξη ανασύνταξης το 1955 ο Αλμωπός Αριδαίας πλέον αναδιοργανώνει και εισέρχεται στη νέα φάση της ιστορίας του.
Οι γαλανόλευκοι ενισχύονται και ανατροφοδοτούνται σταδιακά με νεαρούς ποδοσφαιριστές που συχνά θα καταλήξουν σε άλλα ιστορικά σωματεία της εποχής .
Οι δεκαετίες 1950-60 χαρακτηρίζονται από την περαιτέρω εδραίωση της ομάδας ως δύναμη στον ποδοσφαιρικό χάρτη και την κατασκευή του τωρινού Δημοτικού Σταδίου.
Η δεκαετία σταθμός όμως είναι η δεκαετία του 1970 !
Ένας εκπληκτικός συνδυασμός ποδοσφαιρικής ποιότητας, ευφυΐας και ταλέντου συγκλίνει και χαρακτηρίζει την «θρυλική» ομάδα εκείνων των χρόνων , που προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα και εκπληκτικά αποτελέσματα , δημιουργεί ακόμα και τώρα τις σκέψεις ότι υπό τις προϋποθέσεις θα μπορούσε να διαβεί   την πόρτα της Α’ Εθνικής!
Η επιστροφή στα μεγαλεία γίνεται το 1984-85 με την τελευταία συμμετοχή στη μεγάλη και ισχυρή Β’ Εθνική , έχοντας εντυπωσιακή αγωνιστική παρουσία αλλά υποβιβασμό στα χαρτιά!
Ακολουθεί ένα διάστημα στην αφάνεια και επιστροφή στην επαγγελματική πλέον Γ’ Εθνική το 1994 , με μεγάλη επιτυχία .
Ακολουθούν χρόνια που ο σύλλογος συμμετέχει κυρίως στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής αναζητώντας την ποδοσφαιρική του ταυτότητα στα νέα ποδοσφαιρικά δεδομένα αλλά με αρνητική κατάληξη την πτώση στα τοπικά πρωταθλήματα .







Μανόλης Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου