ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

"Αν δεν κατατεθούν 1,2 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ, ο Άρης θα μπει σε αχαρτογράφητα νερά"

Το μέλος της πενταμελούς επιτροπής της υπό σύσταση ΠΑΕ Άρης, Παναγιώτης Μαστροθύμιος, μίλησε για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που ολοκληρώνεται αύριο, αλλά και για το τι θα γίνει σε περίπτωση που δεν κατατεθεί ολόκληρο το ποσό από τον Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μαστροθύμιου στο "Metropolis 95.5":
Για το αν θα μπουν αύριο τα χρήματα στην ΑΜΚ: «Γύρω στις 5-6 θα έχω την ενημέρωση από την τράπεζα, αλλά η συνεννόηση που υπάρχει με τον εκπρόσωπο του κ. Καρυπίδη είναι ότι η κατάθεση θα ολοκληρωθεί αύριο».
Για τον έλεγχο που θα γίνει από την ΕΕΑ: «Ελέγχεται και η εταιρεία αν είναι προσωπική ή ανώνυμη. Μετά γίνεται έλεγχος αν είναι ονομαστικές οι μετοχές, ενώ γίνεται ίδιος έλεγχος και για τους μετόχους σαν φυσικά πρόσωπα. Το πόθεν έσχες αποτελεί ύψιστο ζήτημα δημοσίου συμφέροντος και είναι από τα πρώτα που θα ελέγξει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».
Αν θα υπάρχει πρόβλημα αύριο, αφού δεν θα έχει αποχωρήσει από τη Βέροια ο Καρυπίδης: «Αν μιλήσουμε με το γράμμα του νόμου, η κατάθεση των χρημάτων δεν σημαίνει και αυτόματη εγγραφή στο μετοχολόγιο της εταιρείας. Μόλις γίνει η εγγραφή θα ανοίξει η διαδικασία για την καταχώρηση της εταιρείας στο ΓΕΜΙ. Από εκεί και πέρα τελεί υπό την έγκριση της ΕΕΑ, διότι από αύριο δεν θα έχουμε οριστική απόκτηση μετοχών».
Τι θα γίνει σε περίπτωση που κατατεθεί μικρότερο ποσό: «Θα απευθυνθούμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να βρούμε το υπόλοιπο ποσό. Όλες οι προθεσμίες ακολουθούν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Αν αύριο βρούμε 700.000 ευρώ, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε τα υπόλοιπα για να φτάσουμε στα 1,2 εκατομμύρια. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί και η δεύτερη 15νθήμερη διαδικασία. Ο Α.Σ. έχει τη δυνατότητα να καλύψει το υπόλοιπο του κεφαλαίου, που δεν τα έχει τα χρήματα, οπότε πάμε στη δεύτερη επιλογή. Καταγράφουμε αυτούς που είναι εν δυνάμει μέτοχοι της εταιρείας και δικαιούνται βάσει νόμου να μοιρασθούν το ποσοστό στα χρήματα που έχουν καταβάλει. Θα γίνει Γενική Συνέλευση των μετόχων, της υπό σύσταση εταιρείας. Αυτό το σενάριο τελεί και υπό την μεγάλη πιθανότητα να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, γιατί υπάρχει όριο δέκα ημερών πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».
Τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια: «Οι τελευταίες πληροφορίες που έχω για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι ότι αποκλείεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να απαντήσει σε 10-15 ημέρες. Θα υπάρξει καθυστέρηση αν δεν κατατεθεί όλο το ποσό αύριο. Για να γίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πρέπει να έχει παρέλθει το δεύτερο 15νθήμερο. Αποκλείεται να υπάρξει δεύτερη πρόσκληση προς μετόχους. Είναι ένα σενάριο που οφείλουμε να το επεξεργαστούμε, αλλά μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά».
Αν υπάρχει ενδεχόμενο Άρθρου 99: «Κάπου το διάβασα και εγώ, μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Δεν έχω τέτοια εικόνα και πληροφόρηση, το θεωρώ απίθανο να συμβεί. Δεν ξέρω πως προέκυψε η πληροφορία, αλλά θεωρώ απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου