ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ με νεκρούς και πολλούς τραυματίες στην Ιταλία. ‘Χάθηκε’ χωριό από τον χάρτη.(Live εικόνα)

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε στις 3:36 (τοπική ώρα) την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι στην Ιταλία, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης.

Το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν μόλις 4 χλμ. Υπάρχουν καταρρεύσεις κτιρίων στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εν  σύμφωνα με τις τοπικές αρχές εκφράζονται φόβοι για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων καθώς υπάρχουν αρκετά θύματα παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια, ιδίως στα χωριά Ακούμουλι (που μετρά ήδη έξι νεκρούς), Αματρίτσε (5 νεκροί) και Πεσκάρα ντελ Τρόντο (στην επαρχια Μάρκε, με 2 νεκρούς), σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero. 

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού είναι αδιάκοπες. Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο χωριό Αματρίτσε, στο οποίο μεγάλο μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει. Η πρόσβαση στην περιοχή επιτρέπεται μόνον στα οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην παροχή πρώτων βοηθειών. 


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΕΙΚΟΝΑ.







http://www.mixanitouxronou.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου