ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μια ζωή που άλλαξε από ένα ατύχημα στο "Χαριλάου"!


Σαν σήμερα, το 1995, σε ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ στο «Χαριλάου», έγινε ένα ατύχημα που είχε συγκλονίσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. 


Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου του 1995, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Χαριλάου» το παιχνίδι Άρης-ΑΕΚ, που έληξε με σκορ 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.
Ωστόσο, το ματς αυτό δεν έμεινε στις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων γι αυτά που συνέβησαν εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά για ένα σοβαρό ατύχημα που άλλαξε τελείως τη ζωή ενός νεαρού τότε φοιτητή και υποστηρικτή της «Ένωσης». Του γνωστού πλέον οπαδού των «κιτρινόμαυρων» Νίκου Ξηροκώστα. 

Οι περίπου 2.500 φίλοι της ΑΕΚ, που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, στριμώχτηκαν σ'ένα τμήμα εξέδρας που μπορούσε να χωρέσει το πολύ 1.500 θεατές. Ο αστυνομικός διευθυντής επέμενε να υπάρξει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων και δεν διατέθηκε περισσότερο χώρο στους φίλους της «Ένωσης», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να συμπιεστούν και να έρθουν τα χειρότερα όταν δέχτηκαν επίθεση από φανατικούς των γηπεδούχων. 
inner

Ο πανικός που επικρατούσε, είχε ως αποτέλεσμα, το κάγκελο του σάπιου γηπέδου (που λειτουργούσε κατά παράβαση της έκθεσης που είχε κάνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης) να υποχωρήσει και δεκάδες οπαδοί της ΑΕΚ να πέσουν από αρκετά χαμηλό ύψος.Ο Νίκος Ξηροκώστας ήταν ο άτυχος που πλήρωσε την πίεση που δέχθηκε από την πτώση των φιλάθλων που έπεσαν πάνω του. Αυτή ήταν και η αρχή της δυσάρεστης περιπέτειας για τον άτυχο οπαδό της «Ένωσης». 

Μετά το ατύχημα, ο Ξηροκώστας μπήκε σε ασθενοφόρο (με τους οπαδούς του Άρη να πετάνε αντικείμενα, από το σημείο της εξέδρας που είχε οπτική επαφή με το δρόμο) και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Αγγλία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να περπατήσει ξανά. Παραμένει όμως, ακόμη και σήμερα, εμβληματική μορφή για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και πάντα δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. 

Το τραγικό αυτό συμβάν είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα και ο τότε πρόεδρος της «Ένωσης» Μιχάλης Τροχανάς, είχε κατηγορήσει την αστυνομία της Θεσσαλονίκης για πράξεις και παραλείψεις που παρέπεμπαν σε καταστάσεις παρακράτους. 

Επιμέλεια: Χριστόφορος Χαραλαμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου