ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: "Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ"


Νέο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ- Η διαφορά ήταν στις 10 μονάδες πριν από ένα μήνα - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του Σκάι. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%  έναντι 16%   του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα δείχνει περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου. Τότε η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 10%:  27,5% για τη ΝΔ, έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή.

Στην παράσταση νίκης η σημερινή δημοσκόπηση καταγράφει ότι το 62% θεωρεί ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 30,5%  έναντι 17% του πρωθυπουργού.

Η έρευνα έγινε κατά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.500 ατόμων.

Οι 8 στους 10 δηλώνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 8,5% έχει αντίθετη άποψη. Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι ικανοποιήμενοι μόνο το 5,5%, ενώ το 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών το 64,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.

Περισσότερο αξιόπιστο πρόγραμμα στη ΔΕΘ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διαφορά 14 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 60,5% δεν πιστεύει την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με τη φράση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει να προσφέρει ακόμη στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη φράση αυτή συμφωνεί απόλυτα μόλις των 5% των ερωτηθέντων.
Ένα σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης είναι ότι οι 6 στους 10 που δηλώνουν ότι είτε θα απέχουν, είτε θα επιλέξουν το λευκό στις επόμενες εκλογές είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.




Ανοιγμα της «ψαλίδας» από το Σεπτέμβριο 

Στις δέκα ποσοστιαίες μονάδες ήταν το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 27,5% έναντι 17,5% που συγκεντρώνει η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την  δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πριν από ένα μήνα. Τώρα η διαφορά έχει ανέβει στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες καθώς υποχώρησε κατά μία μονάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και κέρδισε 1,5% η ΝΔ.

Τρίτο κόμμα παρέμενε  η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκέντρωνε ποσοστό 3,5% ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθούσε με 19% ο πρωθυπουργός.

Χαρακτηριστικό είναι πως πριν από ένα μήνα το 81% των πολιτών φοβόταν  ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ήταν  σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο ήταν  το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δήλωνε ότι δεν ήταν ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου