ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

"Το... περίεργο χρέος των 3,3 εκατ. ευρώ της ΕΠΟ"

Αποτέλεσμα εικόνας για Το... περίεργο χρέος των 3,3 εκατ. ευρώ της ΕΠΟ
Δεν έχουν τέλος τα κακώς κείμενα στην «αμαρτωλή» ΕΠΟ.

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθήνας που εκδόθηκε στις 7 Νοεμβρίου η εταιρία Εθνική Factor AE έχει στα χέρια της διαταγή πληρωμής ύψους 3,3 εκατ. ευρώ κατά της ομοσπονδίας. To συγκεκριμένο χρέος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αφορά σε μία σύμβαση που είχε υπογράψει το 2010 με την ταξιδιωτική εταιρία Eurostar, η οποία ακολούθως την εκχώρησε στη Εθνική Factor AE (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας), αλλά η ΕΠΟ παρά τις συνεχείς ειδοποιήσεις, όταν αποφάσισε να πληρώσει δόσεις, έβαλε χρήματα στον λογαριασμό της πρώτης.
Με απόφαση ωστόσο που εκδόθηκε στις 7/11 από το Πρωτοδικείο Αθήνας, η εταιρία Εθνική Factor AE έχει στα χέρια της διαταγή πληρωμής ύψους 3,3 εκατ. ευρώ κατά της ομοσπονδίας και κανείς δεν γνωρίζει για την ώρα αν πρόκειται για “μαύρη τρύπα” στο ταμείο της ΕΠΟ ή αφορά κάτι μεγαλύτερο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Documento”.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως η Factor AE είχε προχωρήσει σε 54 αναγγελίες-ενημερώσεις προς την ΕΠΟ σχετικά με το ότι τα χρήματα θα έπρεπε πλέον να καταβάλλονται σε αυτήν κι όχι στη Eurostar, η ομοσπονδία δεν της κατέβαλε το παραμικρό κι εμφανίζεται ξαφνικά, παραμονή εκλογών της ΕΠΟ (ήταν προγραμματισμένες για την 1η Οκτωβρίου) να καταβάλει για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο το ποσό των 500.000 ευρώ όχι στη Factor ΑΕ, αλλά -άγνωστο γιατί- στη Eurostar!
Παράλληλα και η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ είχε ενημερώσει κατ' επανάληψη προφορικά και γραπτώς την οικονομική υπηρεσία της ομοσπονδίας ότι έπρεπε να πληρώνει τη συγκεκριμένη εταιρία κι όχι τη Eurostar.
Ερωτηματικά ωστόσο δημιουργούνται μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι η Επιτροπή Εξομάλυνσης της FIFA αν κι ενήμερη για το θέμα (η απόφαση του Πρωτοδικείου εκδόθηκε 7 Νοεμβρίου, όταν είχε ήδη αναλάβει τη διοίκηση της ΕΠΟ), δεν έχει προσφύγει στις εισαγγελικές αρχές, προκειμένου να ερευνήσουν γιατί δόθηκαν οι 500.000 ευρώ στη Eurostar και πόσα ακριβώς χρήματα της έχουν δοθεί (αν της έχουν δοθεί) ακόμη, από τη στιγμή που η ΕΠΟ είχε ενημερωθεί για την αλλαγή. Οπως επίσης και γιατί η Eurostar εισέπραξε το συγκεκριμένο ποσό και δεν παρέπεμψε ως όφειλε στη Factor AE.
Οπως αναφέρεται, για την ώρα η οικονομική υπηρεσία της ΕΠΟ παραπέμπει τη Factor AE στη Eurostar προκειμένου να πάρει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου