ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το 88% των Υγρών Απορρυπαντικών για τα Πιάτα είναι Καρκινογόνα. Δείτε πως θα Καταλάβετε ΠΟΙΑ είναι Ασφαλή!


Αν έχετε ρίξει ποτέ ματιά στην ετικέτα του υγρού για τα πιάτα, μάλλον θα αισθανθήκατε λες και διαβάζετε ξένη γλώσσα αφού πολλά συστατικά αναφέρονται με το χημικό τους όνομα.

Δυστυχώς, πολλοί δεν σκέφτονται ότι τα συστατικά αυτά συνδέονται με τον καρκίνο, το άσθμα, τα νευρολογικά προβλήματα, τον ερεθισμό του δέρματος και άλλα προβλήματα.

Οι περισσότεροι πλένουν τα πιάτα τους τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλά δεν συνειδητοποιούν πόσες τοξικές ουσίες μπορεί να απορροφά το δέρμα τους. Όταν οι τοξίνες απορροφώνται από το δέρμα, πάνε στο συκώτι και μπαίνουν αφιλτράριστες στο αίμα και τους ιστούς. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να επιλέγετε το σωστό υγρό για τα πιάτα.

Τα πιο συνηθισμένα χημικά

Κάποια από τα βασικότερα συστατικά των υγρών για τα πιάτα είναι τα τασιενεργά, τα συντηρητικά, τα αρωματικά, οι χρωστικές, αλλά και κάποια ενεργά ή αδρανή συστατικά.
Διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα χημικά συστατικά και τι προκαλούν:

Sodium Lauryl Sulphate (SLS) – πιθανή καρκινογόνα ουσία.
Sodium Laureth Sulphate (SLES) – πιθανή καρκινογόνα ουσία, μένει στο σώμα για πολύ καιρό.
Propylene Glycol – συνδέεται με ανωμαλίες στο συκώτι και νεφρικές βλάβες.
Methylisothiazolinone – συνδέεται με αλλεργικές αντιδράσεις και είναι πιθανή νευροτοξική ουσία.

Αρωματικά – Τα συστατικά των αρωματικών δεν είναι γνωστά, αλλά συνδέονται με αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ οι φθαλικές ενώσεις που περιέχουν επηρεάζουν αρνητικά τα επίπεδα οιστρογόνων και τεστοστερόνης.
Triclosan – η ουσία αυτή δρα ως και 12 ώρες μετά την χρήση της, άρα οι καταναλωτές είναι εκτεθειμένοι σε αυτή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου