ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ρε ξεφτιλισμένε! Δεν μπορείς να απαιτείς από την κοινωνία να σταθεί πλάι σου, όταν εσύ χλευάζεις τον σκοπό για τον οποίο υποτίθεται ότι παλεύεις.

Μπορώ να αρχίσω να τρέχω γυμνός μέσα στο πλήθος; Όχι. Θα συλληφθώ για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Και ορθώς θα συλληφθώ, διότι οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν τα γεννητικά μου όργανα.

Μπορώ να πάω να ζητήσω δουλειά κρατώντας ένα τσιγάρο από το ένα χέρι, ένα μπουκάλι ουίσκι από το άλλο και φορώντας γόβες με φούστα, ενώ ανατομικά (και ψυχολογικά) είμαι άνδρας; 

Μπορώ, αλλά ο εργοδότης θα αρχίσει να γελάει. Όχι μόνο δεν θα με θεωρήσει εκκεντρικό, αλλά θα πιστέψει ότι τον προσβάλλω και διακωμωδώ την διαδικασία προσλήψεως. Συνεπώς, ακόμη και αν είμαι ο πλέον κατάλληλος για τη θέση, δεν θα την πάρω για τον εξής λόγο του ότι απέτυχα να αναδείξω με ευπρέπεια και σοβαρότητα τα προσόντα μου. 

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε (αλλά και ντυνόμαστε) είναι ενδεικτικός του ήθους μας. Όταν λοιπόν πηγαίνεις να ακούσεις το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου μέσα στο κοινοβούλιο και κυκλοφορείς σαν κλόουν, πρωτίστως δεν σέβεσαι τον εαυτό σου. 

Εξευτελίζεις τον εαυτό σου, εξευτελίζεις όσους διεκδικούν τα δικαιώματά τους και ουδείς πρόκειται να σε πάρει στα σοβαρά. Δεν μπορείς να απαιτείς από την κοινωνία να σταθεί πλάι σου, όταν εσύ χλευάζεις τον σκοπό για τον οποίο υποτίθεται ότι παλεύεις.

 Φωτογραφία του Μάριος Μπρούσκος Στυλιανόπουλος.

http://www.pesotithes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου