ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

"Πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών σε πάγκο, με ρεκόρ ο Κώστας Δήμου!" (video)


Την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό (open) πρωτάθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο που διεξάγεται στη Γαλλία πανηγυρίζει η Ελλάδα με τον Κώστα Δήμου να σηκώνει τη σημαία στον υψηλότερο ιστό για ακόμη μία φορά!
Ο πρώην διεθνής πολίστας – ο γκοτζίλα του ελληνικού πόλο – ήταν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά με τον πιο εμφατικό τρόπο! Ο Έλληνας αρσιβαρίστας σήκωσε 230 κιλά στη δεύτερή του προσπάθεια (220 στην πρώτη με τα οποία είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο), που σήμανε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία των +107 κιλών! Ο ίδιος είχε ξανασηκώσει 230 κιλά πέρσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας, όμως η έλλειψη διεθνών κριτών δεν επέτρεψε την αναγνώριση του ρεκόρ.
Αυτήν είναι μια ακόμη σπουδαία διάκριση για τον πρώην αθλητή του Παναθηναϊκού, που έκανε περήφανους τόσο τους φίλους του αθλήματος, όσο και αυτούς της υδατοσφαίρισης από την οποία ξεκίνησε και στην οποία είχε επίσης πολύ σημαντικές διακρίσεις.
Πλέον ο Έλληνας πρωταθλητής θα βάλει πλώρη για επόμενες επιτυχίες με απώτερο σκοπό την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Ας μην ξεχνάμε πως αποτελεί τον τέταρτο στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Δεύτερος ήταν ο Ούγγρος Σάντος Σας με 201 κιλά, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ακάκι Τζιντχαράτζε από τη Γεωργία σηκώνοντας 190 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου