ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής:Έναρξη μεταγραφικής περιόδου, καταστάσεις «αριθμητικής δύναμης» ομάδων

Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής με την έναρξη της νέας μεταγραφικής περιόδου 2018 – 2019, συνοψίζει παρακάτω τα κυριότερα σημεία του νέου τροποποιημένου κανονισμού εγγραφών και μετεγγραφών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών :

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ :
ΠΡΩΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ : Από 1η Ιουλίου έως 30 Νοεμβρίου και από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.
ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ : Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ( και διεθνής ) : Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Ιανουάριο.
ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ : Ιούλιο, Αύγουστο και Ιανουάριο.
ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ : Ιούλιο Αύγουστο και Ιανουάριο.
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ : Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Ιανουάριο.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΛΟΓΩ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ( άρθρο 7 ) : ΜΟΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.

* Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί τμήμα αρρένων ή γυναικών ή και τα δύο, δεν επιτρέπεται όμως να διατηρεί στη δύναμη του κάθε τμήματος περισσότερους από εκατόν εξήντα (160) ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον είκοσι (20) να είναι κάτω των δεκαοκτώ (18). Οι ομάδες που ανήκουν σε ενώσεις στα πρωταθλήματα των οποίων συμμετέχουν άνω των πενήντα (50) ομάδων, δύνανται να διατηρούν στην δύναμη κάθε τμήματός τους έως εκατόν ογδόντα (180) ποδοσφαιριστές
* Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί στη δύναμή της μέχρι πέντε (5) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών. Η ομάδα δύναται να αποδεσμεύει τους υπεράριθμους των πέντε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, άνω των 18 ετών, που εντάσσονται στην κατηγορία του παρόντος εδαφίου, από την ενηλικίωση τους, αμέσως μετά την συμπλήρωση του δέκατου όγδοου (18) έτους της ηλικίας του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή που επιθυμεί να αποδεσμεύσει, με αίτησή του στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών. Οι κατά τα ανωτέρω υπεράριθμοι ποδοσφαιριστές που δεν θα αποδεσμευτούν, δύνανται να παραμείνουν στη δύναμη της ομάδας μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου εντός της οποίας ενηλικιώνονται, με δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.
* Υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου λογίζονται ως κοινοτικοί και όχι ως αλλοδαποί.
* Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα, μόνο στο χρονικό διάστημα από 1/7 έως 31/8 και από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους, να χορηγήσει σε διαφορετικές ομάδες και να αποκτήσει από διαφορετικές ομάδες μέχρι οκτώ (8) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με υποσχετική μόνο για μία περίοδο, τηρουμένων των κατωτέρω περιορισμών: α) Απαγορεύεται η χορήγηση στην ίδια ομάδα και η απόκτηση από την ίδια ομάδα περισσοτέρων των τριών (3) ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με υποσχετική. β) Απαγορεύεται η μετακίνηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με υποσχετική για περισσότερες από δύο (2) μετεγγραφικές περιόδους. γ) Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν δύναται να μετακινηθεί με υποσχετική, εάν υπερβαίνει το εικοστό πρώτο (21) έτος της ηλικίας του. 2. Μετά τη λήξη του χρόνου της υποσχετικής, ο ποδοσφαιριστής αυτοδίκαια επανέρχεται στη δύναμη της ομάδας που του είχε χορηγήσει την υποσχετική.
* Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που αποδεδειγμένα δεν χρησιμοποιήθηκε σε επίσημους αγώνες επί δύο (2) συνεχείς ολόκληρες ποδοσφαιρικές περιόδους, δύναται μετά από αίτησή του να καταστεί ελεύθερος με απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ.
* Οι ομάδες δύνανται με αίτηση τους προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ να αποδεσμεύουν ποδοσφαιριστές από 1/7 έως 30/9 και από 1/1 μέχρι 30/1 του επομένου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι η δύναμη 6 του σωματείου υπερβαίνει τους 140 ποδοσφαιριστές.
* Ποδοσφαιριστές, των οποίων οι ομάδες στις οποίες ανήκουν, δεν δηλώνουν συμμετοχή στο οικείο πρωτάθλημα ή αποχωρούν ή αποβάλλονται από αυτό δύνανται εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την ως άνω δήλωση, ή αποχώρηση ή αποβολή με αίτησή τους προς την Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ και βεβαίωση της οικείας ένωσης, να αποδεσμεύονται προσωρινά, προκειμένου να εγγράφονται για την αγωνιστική περίοδο αυτή, σε ομάδα της επιθυμίας τους, εξαιρουμένων των ομάδων άλλων Ομοσπονδιών. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται αυτοδίκαια στην ομάδα από την οποία προσωρινά αποδεσμεύτηκε.
* Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25) έτος της ηλικίας του και κατά τις πέντε (5) προηγούμενες συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ανήκει στην ίδια ομάδα, δικαιούται να ζητήσει την αποδέσμευσή του με αίτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ που υποβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
* Ποδοσφαιριστές των οποίων η ομάδα δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε δύο (2) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους (περιέπεσε σε αδράνεια) στα τοπικά Πρωταθλήματα, δύνανται να εγγραφούν κατά την περίοδο επανεγγραφών ως ελεύθεροι ποδοσφαιριστές σε άλλη ομάδα, προσκομίζοντας πλέον των λοιπών δικαιολογητικών και βεβαίωση της οικείας ένωσης με την οποία να βεβαιώνεται ότι η ομάδα δεν αγωνίστηκε στις περιόδους αυτές στο τοπικό πρωτάθλημα.
* Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο σε τρεις (3), το ανώτατο ομάδες (ανεξαρτήτως Εθνικής Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν) κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1 η Ιουλίου έως την 30 η Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο (2) ομάδες.
* Δεν μπορούν να αποκτούν, να αποδεσμεύουν και να παραχωρούν με οποιονδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές, οι ομάδες οι οποίες οφείλουν χρηματικά ποσά από οποιονδήποτε λόγο σε υπερκείμενες αρχές (Ενώσεις – Ε.Π.Ο.).
* Κάθε ποδοσφαιριστής δύναται με αίτησή του ενώπιον της ΕΙΠ, να ζητήσει διόρθωση / αλλαγή των προσωπικών του στοιχειών, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί στο δελτίο αθλητικής ιδιότητας, εφόσον προσκομίσει στην ΕΙΠ όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, αποφάσεις διοικητικών οργάνων, πιστοποιητικά), νομίμως επικυρωμένα από δημόσια αρχή και μεταφρασμένα, εφόσον πρόκειται για ξενόγλωσσα έγγραφα (με επικύρωση της μετάφρασης από δικηγόρο).
* Λόγω του ευρωπαϊκού νόμου για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τη φετινή περίοδο δεν θα εκδοθούν οι γνωστές «καταστάσεις αθλουμένων», στη θέση αυτών σας ανακοινώνουμε την «αριθμητική δύναμη» του κάθε σωματείου :
 ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΙ 2018 – 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου