ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

"Χάλκινο μετάλλιο ο Χαλκιδικιώτης Οδ. Μουζενίδης στο παγκόσμιο εφήβων!" (video)


Ο Οδυσσέας Μουζενίδης από τον Αθλητικό Σύλλογο Κένταυρος της Ν. Καλλικράτειας ανέβηκε στο βάθρο των νικητών του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου εφήβων – νεανίδων, που άρχισε σήμερα στο Τάμπερε της Φινλανδίας.

Ο Οδυσσέας μετά τη μεγάλη του νίκη έδειξε με περηφάνια στις κάμερες την μπλούζα του που έγραφε: "Ο Πόντος ζει"!

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σρτη σφαιροβολία με βολή στα 21.07μ, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν δικό του με 20.70μ από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα, στις 17 Ιουνίου 2018.
 
Έτσι έγινε ο πρώτος έφηβος Έλληνας, που σπάει το φράγμα των 21.00μ. Ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 20.59μ, 21.07μ, 20.84μ κι έκλεισε την προσπάθεια του με δύο άκυρες βολές.
Ο τελικός στη σφαιροβολία ήταν συγκλονιστικός με τον Νοτιοαφρικανό Κίλι Μπλίγκαουντ να παίρνει τελικά τη νίκη με 22.07μ στην πέμπτη του βολή, με την οποία απάντησε με 22.06μ ο Αμερικανός Αντριαν Πίπερι, που τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση.
 Ο Έλληνας σφαιροβόλος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του Τάμπερε και το 11ο στην ιστορία του θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου