ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτικό για όλους:"Αλλάζουν όλα από την επόμενη περίοδο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Χαλκιδικής"

Από την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020, τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής αναδιαρθρώνονται, αλλάζουν μορφή και τρόπο διεξαγωγής. Συγκεκριμένα διαλύονται οι μέχρι πρότινος κατηγορίες Α΄, Β΄ και Γ΄ Ερασιτεχνική και στη θέση αυτών δημιουργούνται τρεις νέες κατηγορίες, Α1, Α΄ και Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία.




Α1 κατηγορία :
12 ομάδες, σε πρωτάθλημα δυο γύρων ( 22 αγωνιστικές ) και στη συνέχεια play offκαι play out, οι πρώτες έξη ομάδες ( θέσεις 1 – 6 ) σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών εντός και εκτός έδρας για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Χαλκιδικής και οι υπόλοιπες έξη ( 7 – 12 ), επίσης σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών εντός και εκτός έδρας για την ανάδειξη των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
Οι ομάδες στη διαδικασία των play off και play out, θα «μεταφέρουν» μαζί τους και τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, ως εξής :
PLAY OFF : Ο 6ος της κανονικής διάρκειας ξεκινάει τα play off με μηδέν βαθμούς και οι υπόλοιπες ομάδες με τη βαθμολογική διαφορά τους με τον 6ο, διαιρούμενης με το «τρία». Παράδειγμα : ο 6ος έχει στην κανονική διάρκεια 43 βαθμούς και ο 2ος56 βαθμούς. Στα play off θα ξεκινήσουν, ο 6ος με μηδέν και ο 2ος με 13/3 = 4 βαθμούς ( Όταν η διαίρεση δίνει δεκαδικό αριθμό, κάτω του 0,50 στρογγυλοποιείται προς τον προηγούμενο, αν είναι άνω του 0,50 στρογγυλοποιείται προς το επόμενο ακέραιο αριθμό ).
PLAY OUT : Η ίδια διαδικασία :
Ο 12ος ξεκινά με 0 βαθμούς τα play out και οι υπόλοιποι με τη βαθμολογική τους διαφορά με αυτόν ( 12ο ) διαιρούμενη με το «τρία», όπως ακριβώς και στην περίπτωση των play off.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στην ειδική βαθμολογία των play off και play out, σε βαθμούς, τέρματα και αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων, τότε λαμβάνονται κατά σειρά υπόψιν τα ακόλουθα :
α) Η βαθμολογία των ισοβαθμούντων σωματείων, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
β) Το σύνολο των βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
γ) Η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
δ) Η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ε) Η καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Α΄ κατηγορία :
12 ομάδες, σε πρωτάθλημα δυο γύρων ( 22 αγωνιστικές ) και στη συνέχεια playoff, οι πρώτες έξη ομάδες ( θέσεις 1 – 6 ) σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών εντός και εκτός έδρας για την ανάδειξη της ομάδας που θα προβιβαστεί στην Α΄1 κατηγορία και οι υπόλοιπες έξη play out ( 7 – 12 ), επίσης σε μίνι πρωτάθλημα δέκα αγωνιστικών εντός και εκτός έδρας για την ανάδειξη των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
 Ο τρόπος διεξαγωγής των play off και play out θα είναι ίδιος με της Α΄1 κατηγορίας.

Β΄ κατηγορία :
Μέχρι 14 ομάδες, σε έναν όμιλο σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας.
Από 15 μέχρι 29 ομάδες, σε δυο ομίλους σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας.
Από 30 ομάδες και άνω, σε τρεις ομίλους, επίσης σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου