ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

"Σβορώνος-Χανιώτη 2-2" (Ρεπορτάζ)

Πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικός αγώνας που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι, με σκληράδα, υψηλή ένταση στα μαρκαρίσματα και δυνατές μονομαχίες, με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.



Στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ο Σβορώνος μπήκε πολύ δυνατά στο τερέν και προηγήθηκε μόλις στο 10ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Νίκος Κυπαρίσσης! Η Χανιώτη ωστόσο είχαν άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας στο 13’ με τον Τοπούζη και ανεβάζοντας στη συνέχεια την απόδοσή της.
Ο Σβορώνος ξαναπήρε το προβάδισμα με ένα υπέροχο σε συνδυασμό τέρμα και πάλι με δράστη τον Κυπαρίσση χάνοντας στη συνέχεια μία καλή ευκαιρία και για τρίτο τέρμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σβορώνος είχε επίσης ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στην αρχή, ασκώντας υψηλό πρέσινγκ στον αντίπαλο τον οποίο τον ωθούσε σε λάθος μεταβιβάσεις χάνοντας παράλληλα σπουδαία ευκαιρία για το 3-1 με το οριζόντιο δοκάρι του Ναρίνογλου στο 51’.


Το δεύτερο κομμάτι αυτού του ημιχρόνου ωστόσο ανήκε στη Χανιώτη η οποία από το 65’ και ύστερα πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο εκμεταλλευόμενος την κόπωση των παικτών του αντιπάλου, ισοφάρισε αρχικά με τον Κράββαρη και κατόπιν αύξησε την πίεσή της προς τα καρέ του Κούζα, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές με την ομάδα του Σβορώνου να βγάζει χαρακτήρα και να μοιράζεται στο φινάλε τον βαθμό της ισοπαλίας με τη Χανιώτη, η οποία κρίνεται δίκαια με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα.
Στο 9’ ο Κυπαρίσσης μπήκε στην περιοχή κερδίζοντας πέναλτι από τον προσωπικό του αντίπαλο ο οποίος τον έσπρωξε ενώ έβγαινε σε θέση βολής. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Παναγιωτίδη για το 1-0 του Σβορώνου!


Στο 13’ η Χανιώτη είχε άμεση απάντηση, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Κούζα οι αμυντικοί δε κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο, και ο Τοπούζης μετά από σέντρα που δέχθηκε στην καρδία της άμυνας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα του Σβορώνου.
Στο 16’ η Χανιώτη άγγιξε το 1-2, όταν μετά από κεφαλιά πάσα στην μεγάλη περιοχή ο Ράτζα έγινε αποδέκτης της μπάλας πιάνοντας δυνατό δεξί σουτ το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ.
Στο 37’ ο Σβορώνος ξαναπήρε το προβάδισμα με ένα υπέροχο τέρμα, όταν ο Κυρτέγος έπαιξε το ένα-δύο με τον Κυπαρίσση μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο σέντερ φορ του με άμεση εκτέλεση με το αριστερό από κοντά νίκησε τον Παναγιωτίδη για το 2-1!
Στο 41’ ο Ναρίνογλου με ατομική ενέργεια από την αριστερή πλευρά δημιούργησε το χώρο για τον εαυτό του και εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια θέση με τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.


Στο 51’ ο Μακράκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Ναρίνογλου κοντρόλαρε τη μπάλα αρχικά με το στήθος και εν συνεχεία εκτέλεσε με το δεξί αλλά το σουτ του κατέληξε το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 65’ η Χανιώτη έφτασε στην ισοφάριση, όταν ο Λάλκοβιτς με εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά κατάφερε να μπει στην περιοχή και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Κράββαρη ο οποίος με κοντινό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.
Στο 75’ ο Τοπούζης απείλησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κούζας που είχε κλείσει σωστά τη γωνία του παραχώρησε το κόρνερ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Νίτσας με α’ βοηθό τον κ. Βαλιώτη και β’ βοηθό τον κ. Κοντογιώργο από την ΕΠΣ Λάρισας.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης): Κούζας, Καραγκούνης, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Βούλγαρης, Δημητρουλόπουλος (84’ Σιδηρόπουλος), Ναρίνογλου (70’ Τσολακίδης), Κόλα (62’ Μυστρίδης), Κυπαρίσσης, Κυρτέγος (62’ Δημηνάς), Μακράκης (84’ Σκαμπαρδώνης).

ΑΟ Χανιώτης (Χρύσανθος Λευκαρίτης): Παναγιωτίδης, Αγγελίδης, Ράτζα, Κουτσικοβαγγέλης, Βαταμίδης (70’ Καραγιάννης), Τρόκας, Λάλκοβιτς (84’Αζούδης), Μπέλος (88’ Πάγκος), Τοπούζης, Αλωπούδης (46’ Κράββαρης), Φούσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου