ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στην Αρναία ο ποδηλατικός αγώνας δρόμου αντοχής 80km στη «Γη του Αριστοτέλη»

 

Η 2η μέρα του Γύρου Αριστοτέλη, ήταν και η δυσκολότερη του Ποδηλατικού διημέρου, καθώς περιλάμβανε ένα ποτ πουρί αγωνιστικής δράσης, την οποία θα ζήλευαν αρκετές ποδηλατικές διοργανώσεις! 


Από την Αρναία στην Μεγάλη Παναγιά το Γομάτι την Ιερισσό, και από εκεί, στο Στρατώνι, τα Στάγειρα, το Πάρκο του Αριστοτέλη, το Νεοχώρι το Παλαιοχώρι και τέλος την Αρναία, που τερμάτισαν τις προσπάθειές τους, όπως και την προηγούμενη μέρα, στο Δημοτικό Σχολείο Αρναίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με προεκκίνηση περνώντας μέσα από τον ιστορικό ιστό της Αρναίας, όπου οι ποδηλάτες πήρανε μία μικρή γεύση από τα πολιτιστικά στοιχεία που διαθέτει ο οικισμός! Το «ελεύθερο» δόθηκε έξω από το Παλαιοχώρι όπου ευθύς αμέσως οι αναβάτες ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους! Οι μάχες ξεκίνησαν όταν μια δυνατή δεκάδα αθλητών, χωρίς καθυστέρηση άρχισε τα ντεμαράζ, δείχνοντας έτσι από νωρίς τις διαθέσεις της! Η κατηφοριά μετά την έξοδο από την Μεγάλη Παναγιά ήταν απίστευτα γρήγορη καθώς, οι ταχύτητες που ανέπτυξαν οι ποδηλάτες άγγιξαν και τα 90χλμ.

Από το Γομάτι προς την Ιερισσό, το τέμπο στην κεφαλή της κούρσας ανέβηκε από τους προπορευόμενους αθλητές, με αποτέλεσμα λίγο πριν το ξεκόρφιασμα να αποσπαστούν 8 αναβάτες, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που πήραν την κατηφόρα για την πόλη της Ιερισσού. Το peloton δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, τα γκρουπάκια που είχαν δημιουργηθεί, ξαναενώθηκαν, και από κοινού με πολύ γρήγορες αλλαγές κατάφεραν να μηδενίσουν την διαφορά των 2 λεπτών από τους προπορευόμενους αθλητές, και έτσι βρέθηκαν μαζί τους στην διασταύρωση Στρατωνίου- Αρναίας.

Κατά την ανάβαση ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Δημήτρης Αντωνιάδης του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ έδειξε την κλάση του και την καλή προετοιμασία του, διατηρώντας ένα σταθερό αλλά δυνατό τέμπο το οποίο ήταν αρκετό για να κουράσει τους πάντες, εκτός από τους δύο αθλητές του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, Βουκελάτο και Δούζα, οι οποίοι «κόλλησαν» στον πισινό τροχό του Αντωνιάδη, 10 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό! Ξοπίσω τους καταδίωκε συνεχώς ο Γιάννης Κυριακίδης του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ο οποίος κατάφερε να τους πιάσει, ενώ βρισκόταν στα τελευταία 5 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Έτσι, πήγαν τα πράγματα μέχρι το τερματισμό όπου, μετά από ένα δυνατό σπρίντ, νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Νίκος Βουκελάτος του Π.Ο ΠΑΤΡΩΝ, αφήνοντας με ελάχιστα πίσω του τον Αντωνιάδη Δημήτριο του ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, και στην Τρίτη θέση τον Γιάννη Κυριακίδη του Α.Σ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, και στην 4η τον Διονύσιο Δούζα επίσης του Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ. Οι υπόλοιποι αθλητές τερμάτισαν σε γκρουπάκια των 4 ατόμων, εντός του προβλεπόμενου χρόνου.


Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρναίας, η οποία φρόντισε επιμελώς για την ασφάλεια του αγώνα και κατ’ επέκταση των αναβατών, ελέγχοντας την διαδρομή του αγώνα σε όλο το μήκος της, με την συμμετοχή οργάνων σε καίρια σημεία.

Οι απονομές των επάθλων ακολούθησαν μισή ώρα αργότερα, από τον τερματισμό προκειμένου να επισπευσθεί η αναχώρηση όλων όσων ήρθαν από πολύ μακριά! Τις απονομές έκαναν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μεγάλης Παναγιάς Κωσταντίνος Πασχάλης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τροχαίας Αρναίας, κ. Αναστάσιος Καραπαντάς και εκ μέρους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρναίας, ο κ. Άγγελος Γκαγκάνης, στον οποίο ο Α.Σ. ΠΑΟΚ απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην αγωνιστική ποδηλασία.


Επίσης τιμητική Πλακέτα απονεμήθηκε στον μεγάλο χορηγό του αγώνα την εταιρεία Hellas Gold για την αμέριστη υποστήριξη που δίνει στους ποδηλατικούς αγώνες!

Η συμμετοχή όλων των αθλητών και στους δύο αγώνες ήταν δωρεάν καθώς δεν υπήρχε χρηματικό παράβολο συμμετοχής! Ο κ. Στέλιος Ρήγας του Δήμου Αριστοτέλη φρόντισε επίσης για την δωρεάν φιλοξενία 30 αθλητών στην Εστία του Ε.Ι.Ν.

Ο 2ος «Ποδηλατικός Γύρος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» έκλεισε με μια αναμνηστική φωτογραφία με τους νικητές του αγώνα αντοχής, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για το 2024.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου