ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

"Τι σημαίνουν οι κόκκινες και κίτρινες βούλες στα ελαστικά των αυτοκινήτων"

Αυτές οι χρωματιστές βούλες συναντώνται στα καινούρια ελαστικά και η σημασία τους είναι σημαντική.


Όλα τα νέα ελαστικά διαθέτουν πάνω ορισμένες ενδείξεις και σύμβολα που προβάλλουν πληροφορίες. Επίσης, στα πλαϊνά των ελαστικών υπάρχουν και κάποιες χρωματιστές βούλες. Η σημασία τους δεν είναι καθόλου διακοσμητική, όπως μπορεί να υποθέσει κάποιος. Αντιθέτως, δείχνουν κάτι σημαντικό.

Οι κόκκινες και κίτρινες κουκίδες υποδηλώνουν τα χαρακτηριστικά του ελαστικού και ειδικότερα τις ατέλειες του. Τα ελαστικά, όποιος δεν γνωρίζει, δεν είναι 100% ζυγισμένα, ούτε έχουν το τέλειο σχήμα. Εμφανίζουν μια ελαφρά ανισορροπία στην κατανομή βάρους και στο ύψος, οπότε οι κατασκευαστές τοποθετούν σε συγκεκριμένα σημεία αυτές τις βούλες για να δείξουν που βρίσκεται το «ελάττωμα».

Η κίτρινη κουκίδα δείχνει το ελαφρύτερο τμήμα του ελαστικού. Συνήθως είναι τοποθετημένη δίπλα στη βαλβίδα, αφού βρίσκεται το βαρύτερο τμήμα του ελαστικού. Αντίθετα, η κόκκινη κουκίδα δείχνει το σημείο όπου το ελαστικό είναι πιο ίσιο, αφού δεν υπάρχει ολοστρόγγυλο ελαστικό.

Με αυτό τον τρόπο, οι μηχανικοί στα βουλκανιζατέρ αναγνωρίζουν πού είναι οι ατέλειες, ζυγίζουν ανάλογα το ελαστικό και τοποθετούν τα λιγότερα βαρίδια ζυγοστάθμισης.

Οι δύο αυτές κουκίδες λοιπόν διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο κατά τη ζυγοστάθμιση, επιτρέποντας στον μηχανικό να περιορίσει στο ελάχιστο τους κραδασμούς κατά την οδήγηση και τος όποιες φθορές προκύπτουν από ένα μή σωστά ζυγισμένο ελαστικό.

https://www.4troxoi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου