ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το πρώτο από τα… 345 γκολ του Μαραντόνα!

Το πρώτο από τα… 345 γκολ του Μαραντόνα!
Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Οκτωβρίου του 1976, όταν ο θρυλικός Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σημείωνε το πρώτο του γκολ στον αγώνα της Αρχεντίνος Τζούνιορς με την Ταγέρες.
Πώς φτάσαμε όμως έως εκεί… Στις γειτονιές της Βίλα Φιορίτο, ο βραχύσωμος Ντιέγκο έδειχνε πως διέφερε αρκετά από τα υπόλοιπα παιδάκια, κάνοντας τους… πλάκα με την μπάλα, αλλά και ό,τι μπορούσε να κλωτσηθεί!
Σε ηλικία 10 ετών τον εντόπισε ένας σκάουτερ της Αρχεντίνος Τζούνιορς, όταν αγωνιζόταν στην Εστρέγια Ρόχα, την ομάδα της γειτονιάς του. Αυτό ήταν!  Λίγες ημέρες αργότερα ο Ντιέγκο θα ενσωματωνόταν στην Cebollitas, την ακαδημία της Αρχεντίνος, όπου εκεί ξεκίνησε να κάνει τα… μαγικά του!
Χαρακτηριστικό της εκπληκτικής τεχνικής του, ήταν το γεγονός πως η διοίκηση της Αρχεντίνος, τον είχε ξεχωρίσει από τις ακαδημίες της, ώστε να διασκεδάζει τον κόσμο στα ημίχρονα με τα ζογκλερικά του. Ήταν μόλις 12 ετών…
Πριν προλάβει να συμπληρώσει τα 16 του χρόνια, κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Αρχεντίνος και στις 20 Οκτωβρίου, 10 μέρες πριν τα 16α του γενέθλια πετυχαίνει το 1ο από τα 115 τέρματα που σημείωσε συνολικά με τον σύλλογο, καθώς το 1980 η Μπόκα Τζούνιορς δαπανά 1 εκατομμύριο λίρες για να τον αποκτήσει.
Στο «Μπομπονέρα» κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα 28 φορές σε 40 παιχνίδια.
Το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα, έγινε το 1977 απέναντι στην Ουγγαρία, ενώ δεν βρέθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 λόγω… ηλικίας!
Η συνέχεια τον βρήκε στην Μπαρτσελόνα (1982), όπου πέτυχε 22 γκολ σε 36 εμφανίσεις, ωστόσο η Βαρκελώνη δεν τον… σήκωνε και αποφάσισε το 1984 να αποχωρήσει για την Νάπολι.
Στην επταετία που βρέθηκε εκεί, τα δίχτυα και ο κόσμος τον… ερωτεύτηκαν, καθώς σημείωσε 88 γκολ σε 188 εμφανίσεις, οδηγώντας τους «παρτενοπέι» στην κατάκτηση του Σκουντέτο, αλλά και του Κυπέλλου UEFA.
Η κοκαΐνη έκανε την εμφάνισή της στην ζωή του Ντιέγκο και έτσι η Σεβίλλη το 1992 τον απέκτησε, πετυχαίνοντας μόλις 5 τέρματα στην Ανδαλουσία.
Τα τελευταία του 7 γκολ τα πέτυχε στην Μπόκα Τζούνιορς, βάζοντας τέλος στην καριέρα του στο αγαπημένο του «Μπομπονέρα».
Το κοντέρ έγραψε με τις ομάδες που αγωνίστηκε το νούμερο 311 σε όλες τις διοργανώσεις με μέσο όρο 0,56 τέρματα ανά παιχνίδι!
Με την Εθνική ομάδα…
Ο Μαραντόνα ξεκίνησε από μικρός να αγωνίζεται στους «μπιανκοσελέστε», καθώς το 1977, σε ηλικία 17 ετών έκανε το ντεμπούτο του, ενώ περίμενε 2 χρόνια για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με την φανέλα των «γκαούτσος» σε ένα φιλικό με την Σκωτία.
Συνολικά πέτυχε 34 γκολ με την Εθνική ομάδα σε 98 παιχνίδια, με το τελευταίο να είναι κόντρα στην Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου