ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Το ρεκόρ του... άλλου «τριφυλλιού»"

Το ρεκόρ του... άλλου «τριφυλλιού»

Ήταν η 12η ημέρα του Μαρτίου του 1985, όταν ο Λάρι Μπερντ πραγματοποιούσε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία των Μπόστον Σέλτικς, πετυχαίνοντας 60 πόντους στην αναμέτρηση με τους Ατλάντα Χοκς.
Μάλιστα, το κατόρθωμα του ξανθομάλλη άσου των Κελτών, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως πραγματοποιήθηκε, έχοντας για αντίπαλο τον… δικό μας, Ντομινίκ Ουίλκινς(παίκτες της Ατλάντα ήταν τότε και οι Έντι Τζόνσον, Κλιφ Λέβινγκστον).
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Οι Σέλτικς, αποτελούσαν τη δεκαετία του 80 μια πανίσχυρη ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα, έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως οι Μπερντ και ΜακΧέιλ. Λίγες ημέρες νωρίτερα (9 για την ακρίβεια), ο ΜακΧέιλ, είχε κάνει το δικό του ρεκόρ, με 56 πόντους που είχε πετύχει απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς, γεγονός που είχε… ενοχλήσει τον εγωισμό της μεγάλης βεντέτας εκείνης της ομάδας, τον μεγάλο Λάρι Μπερντ.
Έτσι λοιπόν, ο λευκός φόργουορντ, έμπαινε… αφιονισμένος στο γήπεδο και αποφασισμένος για όλα, καθώς δεν μπορούσε να δεχθεί πως το ρεκόρ επίτευξης πόντων δεν άνηκε σε εκείνον. Έτσι λοιπόν, εκείνο το απόγευμα του Μαρτίου, το μάτι του Μπερντ γυάλιζε, κάτι που κατάλαβαν συμπαίκτες και αντίπαλοι από το ζέσταμα, στις μπασκέτες του Λέικφροντ Αρίνα και μπροστά σε 10.079 φιλάθλους.
Ο αγώνας ξεκίνησε λοιπόν και ο Μπερντ, έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο. Ο ηγέτης των Μπόστον Σέλτικς, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός, με αποτέλεσμα τα «γεράκια» να υποκλιθούν στο μεγαλείο του με συνοπτικές διαδικασίες. Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά, συμπαίκτες και αντίπαλοι έκαναν… τα πάντα προκειμένου ο Μπερντ να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους και να εκτοξεύσει το ρεκόρ του, με το κοντέρ να φτάνει τους 60 πόντους και να μένει στην ιστορία της ομάδας της Βοστώνης, καθώς μέχρι σήμερα, είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει ξεπεράσει τους 59 πόντους σε έναν αγώνα.
333 
Το… καλύτερο στην όλη υπόθεση, είναι το ότι ο Μπερντ, δεν είχε καταλάβει την στιγμή του αγώνα ότι είχε φτάσει σε τέτοιο αριθμό πόντων και από τις αντιδράσεις του κόσμου, θεωρούσε πως σταμάτησε στους 57, ίσα ίσα για να σπάσει το ρεκόρ του Κέβιν ΜακΧέιλ. Όταν ο ξανθομάλλης έμαθε την… πραγματικότητα, τότε χαμογέλασε και… φρόντισε να προκαλέσει τον ΜακΧέιλ, να πετύχει 62 αγώνες, στον επόμενο αγώνα.
Οι πόντοι της εν λόγω αναμέτρησης:
Μπόστον Σέλτικς: Μπερντ 60, ΜακΧέιλ 14, Πάρις 12, Έιντζ 10, Τζόνσον 15, Ουίλιαμς 5, Ουένμαν 12, Μπάκνερ, Κάιτ.
Ατλάντα Χοκς: Καρ 13, Ουίλκινς 36, Ουίλις 8, Τζόνσον 26, Ουίτμαν 4, Ρίβερς 16, Μπράουν 2, Λέβινγκστον 8, Χάστινγκς 2.

Ο «Kodak», εκείνη τη χρονιά, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, παρά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε (τέλειωσε με 28.5 πόντους ανά αγώνα), ωστόσο ο ίδιος πήρε έναν τίτλο. Ο Μπερντ, κατέκτησε τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος, έχοντας έτσι μια παρηγοριά για το ότι δεν κατάφερε να βάλει ένα δαχτυλίδι στο χέρι του.

Ο Λάρι Μπερντ, έπιασε ή… ξεπέρασε τους 50 πόντους στους εξής αγώνες:
10/11/1989 Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς (50 πόντοι)
10/3/1986 Μπόστον Σέλτικς-Ντάλας Μάβερικς (50 πόντοι)
30/3/1983 Μπόστον Σέλτικς-Ιντινάνα Πέισερς (53 πόντοι)
12/3/1985 Μπόστον Σέλτικς-Ατλάντα Χοκς (60 πόντοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου