ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΕΛΙΔΑΣ-TRANSLATE PAGE

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

"Το Κύπελλο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα"


    Ήταν 12 Μαΐου του 2001 όταν ο ΠΑΟΚ επικρατούσε 4-2 του Ολυμπιακού στο «Νίκος Γκούμας» και πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος. Το blog σας παρουσιάζει το πώς ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε φτάσει στον μεγάλο θρίαμβο και στον πρώτο τίτλο μετά από 16 χρόνια.

    Η ταυτότητα της αναμέτρησης
    11
    Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
    Φάση
    : Τελικός
    Αγώνας
    : Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
    Γήπεδο
    : «Νίκος Γκούμας»
    Διαιτητής
    : Κασναφέρης
    Βοηθοί
    : Ζήσης, Κουρκούνας
    Θεατές
    : 13.300
    Οι συνθέσεις
    :
    Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46' Πατσατζόγλου), Γεωργάτος (69' Λουτσιάνο), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Νινιάδης (46' Χούτος), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.
    ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46' Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79' Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88' Σπάσιτς).

    Η εξέλιξη του αγώνα

    22

    Έχοντας αποκλείσει τους Απόλλωνα Αθηνών και Ηρακλή στα ημιτελικά, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακόςετοιμάζονταν για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο τελικός ορίστηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά από κλήρωση που προηγήθηκε ανάμεσα στο γήπεδο αυτό και το Καυταντζόγλειο. Ο ΠΑΟΚ φαίνονταν να είχε δύσκολη αποστολή στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Ολυμπιακό να παίζει θεωρητικά εντός έδρας, καθώς ο αγώνας διεξάγονταν στην Αθήνα και να δείχνει ως το μεγάλο φαβορί της συγκεκριμένη αναμέτρησης. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρατάχθηκε στον συγκεκριμένο τελικό με αρκετές απουσίες, αφού ο Σέρβος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Τοχούρογλου, Τετράτζε και Φρούσο. Παρόλα αυτά, ο «Ντούσκο» κατάφερε να ανακατέψει την τράπουλα και με μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς τον Άντε Κόβιτς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του ΠΑΟΚ μετά από 16 χρόνια.
    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4’ ο Εγκωμίτης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Αλεξανδρή να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι τέσσερα λεπτά αργότερα, ενώ στο 18’ ο Ζιοβάνι δεν μπορεί να νικήσει τον Κόβιτς με σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Στο 21’ ο Γιαννακόπουλος αστοχεί προ κενής εστίας και εκεί που όλα έδειχναν πως οΟλυμπιακός θα έφτασε λόγω της πίεσης που ασκούσε στο γκολ της ισοφάρισης, ο Μπορμπόκηςεκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Ελευθερόπουλου μετά το σουτ του Καφέ και στο 32’ διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
    33
    Τρία λεπτά αργότερα, ο Κόβιτς με νέα εντυπωσιακή επέμβαση σταματάει τον Γιαννακόπουλο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Αλεξανδρής δεν καταφέρνει και αυτός από την πλευρά του να μειώσει το σκορ για τους «ερυθρολεύκους». Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ δίνει διαστάσει θριάμβου στην επικράτησή του. Ο Οκκάς τροφοδοτεί τον Γεωργιάδη και αυτός στο 46’ γράφει το 3-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Κόβιτς πραγματοποιεί διπλή επέμβαση στο 52’ στις προσπάθειες των Χούτου και Αλεξανδρή, ενώ και στο 71’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κρατάει το μηδέν για την εστία του.
    Όμως στο 79’ ο Κόβιτς θα νικηθεί από τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος από τα έντεκα βήματα μειώνει για τονΟλυμπιακό και τον βάζει και πάλι μέσα στο ματς. Στο 85’ ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Γιώτης Εγκωμίτης τροφοδοτεί τον Ναλιτζή και αυτός με σουτ σημειώνει το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν να μειώσει το σκορ σε 4-2 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Λάμπρο Χούτο. Στα σημαντικά σημεία της αναμέτρησης, ήταν η επιλογή του Μπάγεβιτς να χρησιμοποιήσει σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Γιώργο Γεωργιάδη αντί του Δημήτρη Ναλιτζή.
    44
    Όπως ήταν φυσικό μετά το τέλος της αναμέτρησης ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είχαν καταλάβει τις εξέδρες κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρία του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Ολυμπιακός αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και δικαιολογημένοι οι φίλοι της ομάδας είχαν παράπονα από τις αποδόσεις των Ζιοβάνι, Αλεξανδρή, Νινιάδη και Γεωργάτου. Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχτηκανπρωταθλητές Ελλάδος εκείνη την σεζόν, όμως έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν το νταμπλ. Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος για τον Δικέφαλο του Βορρά στη διοργάνωση, ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έγινε ο πρώτος τεχνικός που πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου με τρεις διαφορετικές ομάδες (ΑΕΚ το 1996 και Ολυμπιακός το 1999).
    Οι πολυσυζητημένοι πανηγυρισμοί

    1

    2

    3

    Μετά το τέλος του αγώνα, όπως είναι λογικό άπαντες φρόντισαν να δείξουν τον ενθουσιασμό τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ. Οι φίλοι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, φρόντισαν να... αποθεώσουν τους παίκτες τους, εντός του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ την ίδια ώρα στηΘεσσαλονίκη γινόταν... πανικός. Την παράσταση πάντως, φρόντισε να κλέψει ο Παντελής Καφές όταν η ομάδα του πήρε στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν η Δέσποινα Βανδή. Η σύζυγος πλέον του Ντέμη Νικολαΐδη, έκανε το... σόου που πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο, με συμπρωταγωνιστή τον άσο του ΠΑΟΚ, το στυλ του οποίου εκείνη την περίοδο ήταν... ιδιαίτερο.
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    • Click to open image!
    •  

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου